Wednesday, December 29, 2010

SKEMA ITU COMEL.


to do list in order to achieve my target for this 2nd semester :
i'm definitely gonna do these things below.u go girl..HEHE..

  1. fokus 122% dalam kelas! compulsory!
  2. tiade lagi main kejar2 dlm lab..hope so..
  3. NO MORE LEPAK2 unless semua assignment da settle..
  4. test dan kuiz semua kene buat betul2..jawab test dan kuiz umpama macam jwb soalan final..*carry mark y tinggi itu penting! (pengajaran dr sem 1)
  5. tambah lagi kerajinan diri..please la dpt bangun pagi lebih awl...huu..
  6. less movie is better :) delete semua movie dlm lappy? oh...xnakk..
  7. waktu belajar wajib lebih banyak dari waktu main+enjoy+keluar pergi mall dan seumpamanya..
  8. the most important..alwayz pray to GOD..HE is everything~
january 3..lets start the game~

chicken chop itu....


chicken chop itu...buat aku nak mengalirkan air mata je...heh....malam y sepi itu, aku semangat gler pergi keluar makan kt kedai..nk tgk bola sambil makan chicken chop..tp mmg saje kedai 2 nak kecewakan aku..dtg2 terus aku cakap, nk chicken chop! soriii..chicken chop xde..selambe...!lain kali x ya tulis dalam menu ok kalau xde...

Tuesday, December 28, 2010

love is = cinta


love is happiness+sad+blind

Friday, December 24, 2010

'BESTFRIEND' FOREVER..

jangan lupa validate course,validate,validate...

untuk sem nie..benda nie la y paling aku akan ingat...validate course..giler r..time sem 1 dulu aku x validate..nak tau ape akibatnye kalau kite x buat validation nie?? masa aku x sempat validate dulu, aku pergi r jumpe ketua program..dye cakap camnie..

"kalau x sempat validate mmg da x bileh nak buat ape2 r..saya x boleh tolong..sekarang xde akibatnye..tp bila slip exam y kamu dapat nnt time nk final dan tiba2 ade subjek y kamu register x de dlm slip, kamu x boleh amek xm la..walaupun da belajar 1 sem.."

bapak r..serius aku nak menangis..tapi aku x menangis depan dye la..keluar dari bilik dye terus aku nangis..cuak kot..klu tb2 xde subjek y aku daftar dlm slip exam..x pasal2 kene repeat sem depan..tp alhamdullilah tyme dpt slip exam semua subjek ade..

sebab nie jugak r classmate aku suke sangat bahan aku pasal validate course nie.. diorang saje je nak takutkan aku..time 2 dalam library..kitorang blaja signal n system same2 sebab petang 2 ade test..aku pun cakap la kt diorang y aku x validate course...terus dorg cakap..

dialog pertama

"wei..ko xya study la..."
"nape"
"bukannye ko bleh jwb xm pun nanti..ko en x validate..mesti r kene repeat next sem"

pastu dorg gelak2...geramnyeee....

dialog kedua

"xpe telor...sem nie kitorang fail ramai2..teman ko repeat next sem"..

okay..nie contoh 'BESTFRIEND' forever ye kawan2...




p/s: dialog semua oleh kawan y berjantina male..kawan2 female aku semua baik2.. :)


Wednesday, December 22, 2010

vampire vs pontianak

aku x tau ape motif utk post kali nie.. aku x puas hati, kenape vampire2 di luar sana sangat kacak dan hensemmm... OMG.. mmg hot..hahaha..oopss.. xpe kot sebab nie mmg reaksi normal bagi seorang perempuan y normal dan tidak songsang... :pp

tapi kalau pontianak lain pulak..muka sangat scaryy..sekali ternampak memang pengsan teruss.. oh..jangan la nampak..x sanggup... cuba korang buat perbandingan kat gambar2 nie..





sangat jeles ok..vampire dgn manusia siap boleh bercinta..apekahh..


muke vampire semua camnie?serius x takut langsung..haha


salvatore brothers as vampire in vampire diaries


haa..inila y aku ckp hot 2..haha.


currently,tgh gila dgn vampire diaries..bez! sebab 2 jadi macam nie kot...


pontianak..mmg menakutkan..nak upload gambar nie pun takut..sebab 2 upload 1 je..x berani weii...sgt berbeza kan dgn vampire..kenape..kenape...

okay...aku tau vampire y kacak 2 semua dalam tv je..y betul2 punye x taulaa macam mana..x pernah jumpa lagii.kalau jumpa, aku upload kat sini nanti..


Tuesday, December 21, 2010

sorry jugak shera..balik kampung ^^



dua kali entry dalam sehari..first time..nak jawab tag dari fan2 :p jangan muntah sekarang..tahan dulu.. :p mane boleh mengecewakan mereka kan walau pun lambat..hehe.


1. Do you think u're HOT??
of course not..i'm COOL la..


2. Ur current wallpaper?
no wallpaper~hee


3. Tell about the wallpaper..
rasanya xde ape la nak bagi tau kot..sebab xde wallpaper..x reti..haha


4. The last time u ate pizza?
3 weeks ago..mungkin la kot..x ingat laa..

5. Last song u listen to
pieces of me

6. Besides completing this taggin' thing, i am...
thinking about my future

7. Nicknames..
ira-family
kecik n myra-member sekolah menengah
mira-member sekolah rendah
telur-member uitm
amir-khas utk k.wani
sila jangan pelik..

8. Tag 5 people
perlu ke sampai 5..banyak nye..xtau la...nanti macam mane nak bgtau dorg saya tag diorang..wuu..

9. The person no.1 is..


10. Say something about the person no.5 ..


11. No. 3 in a relationship with..


13. Love words to no. 4

14. 4 facts about the people you tagged..

disebabkan saya xtau nak tag sape..jadi saya x boleh jawab soalan 9- 14..hehe.boleh x kalau saya buat macam fateen jugak..sape y bace post nie sila buat tagged nie..boleh ke..huu..up 2 you.. i'd love to read yours too.. :))

sorry fateen!balik kampung laa..



orang2 yg you nk tag aftr finish all of dis
adeyh..xtau r..shera sharif la..sbb dye da tag saye..huu..


what r de things dat can make u cry?
anything dat make make sad


what r de things dat can make u laugh?
tah..da lame x gelak..cewahh..hee~

cita2 1st u mse kcik2 dulu
angkasawan!

choose 1: sailormoon@power ranger@ultramen@kluang man
mestila power rangers..

mase umur bile u mula2 jtuh cinta
mestila rahsia..

dgn sape u mula2 jatuh cinta?
rahsia jugak..sori la x sporting..hahaha.

sbb2 yg mnyebabkan u blh jtuh cinta dgn someone
dari mata turun ke hati..ade kene mengene ke ngan soalan?haha

u rse apa yg mnyebabkan u blh ade enemy?
xtau..da org x suke..nak buat camne..

what makes ppl hate u?
xtau..cam lebih kurang same plak dengan soalan atas nie..

rmai x org yg selalu tertipu dgn u? sbb?
x ramai kot..so,xde sebab la nak gtau..haha

what will u do 2 de person dat u fall in luv with?
ambil berat(?)

apa yg u buat supaya xde org yg akn jtuh cinta kt u?
xyah buat ape2 pun still xkn ade org jatuh cinta..

kalu u ada pminat, apa yg u nk ckp kt peminat2 u skrg ni?
terima kasihla ye minat saya.

senaraikan 3 sifat yg ada pda i, org yg tag u.
tinggi!
friendly
sukee menyanyi..

thank youM

Tuesday, December 14, 2010

this is called 'KENANGAN'



nampak gambar kat atas nie??ohh ye..ini folio geografi saya untuk PMR tahun 2006.. terjumpa kat bilik adik time tengah cari novel nak baca..kenape ade dekat situ? mungkin dijadikan bahan rujukan time dye PMR dulu kot.. bangga~ HAHA. ok.. tulisan memang x lawa.. zaman dulu en..da 5 tahun berlalu, sekarang lawa...hee~

bile tengok folio nie..teringat kelas time f3 dulu..sangat best..covalent and ionic bond sesame ahli kelas sangat kuat..(abaikan covalent n ionic tu ) macam adik beradik.. main perang2 dengan buah pinang..dengan rda, haziq, acab, ila bee, anne jay, n ramai lagi tp y dorang nie y paling rapat r.. mmg paling best.. xde nak kaver cun atau macho..cool je.. zaman x matang~ main sama2, study sama2, berjaya pun sama2 gak time pmr 2..

bile tengok folio nie lagi..teringat dekat arwah pn fauziah..hmm..cikgu geografi + guru kelas kitorang gak time 2.. dye da meninggal.. tp x ingat bile.. da lame.. tp paling x boleh nak lupa idiom dye y sangat bermakna..

1 TINDAKAN LEBIH BAIK DARI 1000 KESEDARAN

sangat betul kan..tapi biasa laa, manusia... saya pun macam 2 jugak..huu..

Monday, December 13, 2010

banyak tanya betul!


tag from fateen~
instruction : once you are tagged, answer all the questions honestly..tQ

starting time : 21:39

name : mira
full name : nur amira bt mohamad yusoff
sibling (s) : 6


eye color : black + chocoloate
shoe size : 4/5
hair : private
height : secret.sensitive issue..huu.
what are u wearing now: t shirt
where do u live 2: kkb
feveret no : 2


faveret drink : air kosong and ice blended vanilla~
feveret month : 1
feveret brekfast : roti bakar with honey

have u ever..

broken a bone : nope


been in police car : nope
fallen for a guy/girl in short time : nope

swam in an ocean : sangat jarang..
fallen asleep in school : always
broken some1's heart : ntah...never kot..
cried when sum1 died : yup...
sat by the phone all night waiting for some1 to call : of course..
saved email : yup.


been cheated on : always..juz for fun..not serious..


what..

your room look like : pink + blue..tmpt paling bez nak lepak.

what is right beside u : my mobile phone

what is the last thing you ate : biscuit..


ever had..

chicken pox : x ingat.
sore throat : alwayz!hate it~


do you...

believe in love at first sight :yez
like picnic : love picnic too much!


who

did u last yell at : no one..
who was the last person u danced with : no one
who last made u smile : entah..everyone around me..


final question..

what are u listening to rite now : nothing
what did u do today : makan. tido. tengok tv. masak sayur. online


are u the oldest : nope..im 2nd
indoor / outdoor : outdoor ok!


last person who


you talked to on the phone : my mom.


make u cried : rahsia..hee.
you went to the mall with : frenz~
who cheered u up : family, frenz n someone far~


have u

been to the mexico : nope
been to USA : nope

random



what book are u reading now : nothing
best feeling in the world : when people care about you :)

future kids name : x boleh fikir dalam mase sekejap nie..huu.
do yo sleep with a stuffed animal : my teddy bear~

what's under ur bed : laptop charger
feveret sport (s) : skuash maybe..
feveret place : my bedroom!
who do u really hate : dunno..
do u have a job : nope..still study


what time is it now : 22:09 wow..agak lame~


note :

with however long it took you to complete this, post as " banyak tanya betul!" and tag 15
<3>
x tau nak tag sape..so..sesape rase nak buat n habiskan masa, silalah.. :))

Friday, December 10, 2010

AFTER LOVE~

yeah! Alhamdullilah..saye dapat 4 flat!happy sangat2!! ^^


:o oh..jangan terkejut....bukan saye y dapat 4 flat nie...juz wondering ade x orang y sgt happy dapat result 4 flat buat status macam nie kt fb..kalau ade..perggh..mmg terbaik r..salute! dye bukan nk poyo 2...cume sgt berkeyakinan jee...baguz..tp aku x pernah jumpe lagi la org y berterus terang sgt macam nie..

ohh..ape motif utama sebenarnye nak tulis nie..yela..bile dpt result mmg x henti2 nset nie berbunyi..kejap org msg..kejap org call semua nk tanye..orang famous kan (dalam bracket) mmg camnie.. :P result aku...rahsie...cukuplah Alhamdullilah pass semua paper..2 pun lepas srtuggle separuh mati ?? yeke..tp mmg ye..huu..

tapi mmg terbaik la..sebelum cek result pergi mendaki bukit broga dulu..sangat PENAT! mungkin terapi utk menghadapi ape jua kemungkinan result..hee..

sempat la rakam video tyme nak turun..sket je..nie dye..cameraman y suara ala2 misteri nusantara 2 saye laa.. :))











matahari terbit..


mendaki bersama bff..husna :)


Wednesday, December 8, 2010

5 things i hate about you...sorry~




  1. tiap kali fikir pasal awak je,mesti saye jd stress..jgn bagi saye stress boleh..?
  2. saya rasa setiap hari, setiap saat, saya mesti fikir kat awak..saya risau kalau x fikir pasal awk..tapi..boleh x jgn hadir dlm kotak kepala saye lagi..penatlaa..
  3. mak ngan ayah saye asyik tanye n tanye je pasal awak..sampai saye x tau nak jawab ape...
  4. saye rase tiap hari saye berusaha nak dapatkan awk...biarla..orang nak kata perigi cari timba ke..saya x peduli...tp awak xpernah hargai pun...boleh dikira berape kali je saye pernah dpt penghargaan dari awak..tp saya sgt2 happy bile awk hargai ape y saye buat selame nie..
  5. awak tau x..tiap malam saye x putus2 belajar macam mane cara terbaik utk dapatkan awak...serius..saye x tipu..

oh...exam...bagila aku keputusan y terbaik kali nie..pleasee....

p/s: mood nak dapat result lg 2 hari lagi nie mmg pelik... 'awak' refer to exam..hehe..

Tuesday, December 7, 2010

its the start of something new ^^




ok...saye rase poyo plak...letak feedjit a.k.a ape benda tah aku pown xtau...tp ble singgah2 blog orang lain tadi, xde y xde benda feedjit nie.. bile tgk blog org lain, terase diri ini sgt kerdilll sekali..ermm..patutnye bkn aku la en y rase kerdil..blog nie..tp sebagai tuan kepada blog nie..aku terasa untuk bertanggungjawab untuk rase kerdill... mane x nye...blog org lain, followers da melambak gler.. traffic source sampai jem.. blog sgt menarik..comel dan kacak... + ade tmpt nak chatting..aku nak buat header sendiri pun x tau...tau tulis merepek2 je.. sape nak bace, bace..sape xnak.. xkesah...nak promote2 mmg x mungkin la..segan je..mmg 'terbaik' la blog nie... layak utk di delete je senanye.. hee..


so, sebagai permulaan kepada pembaharuan aku try letak feedjit nie..oh..malu jugak en kalau kosong je..huu.. xpe la~~

Monday, December 6, 2010

kalau la saya kaya macam donald trump~~




hidup dalam fantasi mmg sangat best! if i am a billionaire..sila bayangkan...



nie la kereta yang aku nak bawak g kuliah...weet2~~~ style gler klu g kelas pakai kereta nie....honda accord..likeee~~



ohhh..saye sangat suka hp nie! kaler putih...lg r lawa...mahu2!



nak rumah sewa kat shah alam sem depan besar macam nie! bez sangat..konfem belajar btol2 kalau rumah sewa besar macam nie...hee..




emmm...nak pakai baju ape ek g kuliah hari nie...banyak sgt pulakk.. :))




buy all the sneakers la..ape lg..love it~

Friday, December 3, 2010

saya mahu kamu sahaja..wee~




saya nak nie!!nak nie!! comel sangat! tadi pergi selayang mall dgn mak, n jumpe arnab y sgt comel nie..lebih kurang camnie muke arnab 2..tp x beli lagi..i think im gonna buy one soon..! wait 4 me k..wuuhuuu!






Wednesday, December 1, 2010

rase nak makan tauhu sumbat..




aku rase la en immune system kat badan aku nie da makin lemah...pathogen2 jahat semakin galak menyerang badan aku...kureng je...dulu main hujan lebat sampai basah kuyup satu badan pun xde effect..demam pun x... tp sekarang nie..baru kene hujan sket da selesema macam main hujan 3 hari je..sekotak tisu da nak habiz da 2..hidung pulak tersumbat macam tauhu sumbat da..tp k gak..semalam aku xtau kucing mane y nak tunjuk taiko,
g buang air besar kat belakang rumah aku..tp 1 bau busuk pun aku x bau sebab hidung tersumbat..satu dari kelebihannye la kalau hidung tersumbat nie..ade sesape baik hati nk belikan tisu lg...huu..

p/s:tb2 gune term bio en..aku xtau btol ke x sebab main bantai je nie..da igt2 lupe da ape y blaja kat matrik dulu..huhu..




Monday, November 29, 2010

i.m.i.s.s.y.o.u




hari nie segalanya serba x kena..x tau nape..pagi tadi rajin gler nak kemas bilik..err..x2..kemas bilik mmg aktiviti wajib tiap pg..tp sapu bilik x..hee..so, aku rajin nak menyapu bilik pg td,tp..buat ape nak menyapu en kalau ade cara y lebih mudah..guna je vacuum... :)) cepat2 amek vacuum dalam stor...pasang plug..teeettt..tiba2 xde pape2 berlaku..bunyi bising vacuum pown xde..oh..nape ko rosak vacuum tym aku sgt memerlukanmu...huu..mmg saje en nak suruh aku menyapu gakk..

breakfast hari nie boleh pulak makan maggi..so, pergila panaskan air n buat maggi tom yam..tapi x habiz pun.. xsedap langsung maggi tom yam adabi..baik korang jangan beli..tapi hari nie mmg serba x kena...mungkin sebab macam tajuk entry kat atas nie y buat segalanye serba x kena kot..huu.. err..terjiwang kah aku??? mintak maaf...hee..

Sunday, November 28, 2010

SEPI.SUNYI





...........................................tande noktah menunjukkan suasana y sangat senyap kat rumah aku sekarang...satu bunyi pun xde...umpamanya kalau perut korang berbunyi sebab lapar, 1 rumah boleh dengar..mane semua orang ek? rumah aku keseluruhannya ade 8 orang.. akak dekat ipoh, adik lg sorang dekat nilai, lagi 3 orang adik aku kene duduk kampung selama sebulan..abah pergi kursus 3 hari kt cameron highland, mak tiap hari kene jage spm sampai petang...tinggal lah aku sendirian y masih setia kat rumah nie..eh..lupe..ade lg y teman aku..2 ekor kura2 comel ngan ikan kat dalam akuarium 2..jadi selama sebulan nie abah da xde geng nak main ping pong, aku da xde geng nak suruh masak, selalunye adik aku y masak, aku sediakan bahan je..hee.. n da kurang da orang utk mak marah2..

so, sekarang aku da rase perasaan menjadi anak tunggal..serius bosan!xde geng nak gaduh, cari pasal, sembang2, main2, semuanya sorang..mmg sangat tidak best.. baru sehari adik2 aku duduk kampung, xkan aku da rindu ngan diorang kot..euuww..no way mira....pg tadi masuk bilik diorang, nie bukan utk melepaskan rindu ok.. kene kutip baju2 kotor dorang 2..pergh.. dorang nie mmg en..da xde kt umah pun still boleh menyusahkan aku lg..heh..

aku ngn adik2..




nie lg sorang tertinggal.. y paling kecik..





gmbr dye ter special sket..sorg je..huu.


Wednesday, November 24, 2010

saye matang!






korang rase diri korang da cukup matang dan dewasa ke belum ek?? nie pandangan aku la untuk perangai dewasa dan matang tu...

  1. korang sangat x pentingkn diri..ble nak buat sesuatu, korang dapat fikir dulu kebaikan dan keburukan nye terhadap orang lain.
  2. x cepat melatah bile something happen..dengan kate lain bile ade benda terjadi, xkire la benda baik atau buruk, korang dapat menghadapinye dgn sangat positif sekali!
  3. x cepat merajuk, menangis, dan seangkatan dengannye..nie x..ble x dapat benda y nak..menangis..sampi la dpt..huh!mmg x matang..
  4. boleh menyelesaikan masalah dan membuat keputusan sendiri tanpa mengharapkan orang lain.
  5. bile someone perlukan korang untuk bagi advice, korang dengan sgt yakin dpt bagi advice y terbaik utk dye.
ok...ape y aku tulis kat atas nie brdasarkan diri aku sendiri..aku amek semua sifat y xde dlam diri aku sebab memang aku x matang!haha..dan x bersedia lg untuk bersikap macam 2..hee.

so,kalau korang rase korang ade perangai cam y kat atas 2, korang sangat matang di mata mira! hehe..

Tuesday, November 23, 2010

isi minyak dan layan diri






di petronas pada petang yang indah...


lalu aku pun membuka pintu kereta dan berjalan menuju ke kaunter bayaran..
"akak,nombor 10, rm 20... "
20 ringgit je..x banyak..sebab abah x bagi duit topup minyak ari 2..terpakse gune duit sendiri...wuu..

dan berjalan menuju ke kereta..sambil mate melilau2 mencari pekerja bangla or wateve la bangsa diorang..aku x sure..nk mintak tolong isikan minyak..aku mane tau oh isi minyak sendiri..huu..bawak kete je tau..tp kelibat seorang pekerja pown aku xnmpk..dlm hati.
"ok...xpe mira...try isi sendiri..senang je,..tekan je,,keluar r minyak 2..huu."

sekali....nak bukak tempat minyak pun x tau!aku pusing2 tp still x bukak jugak..bunyi je lebih..aku pusing arah jam..skali ade mamat y tgh isi minyak kat belakang kereta aku datang menghampiri..
"macam nie la nk bukak..pusing sebelah sane.."
aku try..terus bukak..terus tersenyum cam kerang busuk kat lelaki 2..adeyh..segan gler..
pas2 waktu nk isi..aku tengok meter x jln2 pun..asal x naik nie..rupe2nye x tekan habiz lg..lepas da cukup 2o ringgit, lelaki y berkereta kancil td tanye lagi..dye tanye reti x nak tutup..dlm hati aku,
"laa,x balik lg ke dye nie..tggu aku ape..." hehe..

terus aku ckp reti2..xkn r nak malukan diri sendiri lg skali en..abiz isi minyak terus masuk dlm kereta..nak bla cepat2 dr petronas 2..ooh..lupe plak..aku sempat cakap terima kasih kat lelaki 2.. :) budi bahasa budaya kita..x ade makna lain ok..he...


Saturday, November 20, 2010

fenomena repeat~





tadi bukak fb...skali ade event RESULT FINAL EXAM (UITM)..dan aku pun klik attending..ok..tu je nk cite..

sambung lg cite kat perenggan lain..hati da mula berdebar2..soalan exam cam susah je...wuuu...cuak gler kalau ade paper y kene repeat..tp org ckp camnie..ala..budak engine biasela 2 repeat paper..klu x repeat,bkn budak engine la 2..tp x semua la macam 2... dan aku x rase pun macam 2 gak..

huu...satu je y aku harap..lulus semua paper~nak harap lebih2 tu mmg x mungkinla...

Wednesday, November 17, 2010

its holiday mood~




emmm..mmg aku teringin sgt nk tulis kt blog nie..tapi sangat la xtau nak merepek ape..cuti panjang lagi tp da terhabis kan tgk cerita personal taste plak,,,aduh..xdpt nk feel lg tgk mereka y sgt sweet.. :( kpde sesape y x tgk cerita korea maybe x tau la kot ape y aku ckp nie..

tadi,balik gombak,sebab raye haji..tp kenape feeling raye haji x same cam raye aidilfitri ek..huu..klu hari raye aidilfitri excited bkn main lg.beli baju raye sume..tp y nie..biase2 je..rase mcm x raye ade gak...

dan macam biase,bile blk kampung,sume org x caye aku 19 tahun..hahahaha :p oh..poyonye saye.. :p mungkin aku kene buat gaye lg matang kot..make up sket2 ke..sian plak adik aku 2 en..da org asyk ckp dye kakak je.. sori lil sis..saye x berniat pun nk jadi adik awk.. sape suruh ko lg tggi...

Thursday, November 11, 2010

back!





rase macam baru je semalam orientasi kat uitm..tibe2 je sekarang da habis satu sem..mmg cepat mase berlalu..huuu...nie yang nak cerita nie pengalaman 1 sem kt uitm...hoho..

study memang sume pasal benda baru la kan...langsung xde kaitan dgn ape y belajar kt matrik dulu..wat to do... :( 2 laa...sape suruh main2 en tym kat matrik dulu.. hee....watever,.bnde da lepas..malas nk fikir.. kt sini amek course electrical engineering..pergh..mantap..haha..dulu tyme awal2 sem rase nk give up n takut memang sume ade..mane x nye...bile org tanye..
"wei,ko amek kos ape??"
ngan steady nye jawab..
"electric engine..."
dan mesti sume org akan balas camnie..
"perghh..susah kot electric.."

waaa....sape y x takut en..lagi2 budak hayat y amek,bkn budak fizik...dan ade calculus!2 paling x leh bla r..sebab kat matrik dulu math mmg sangat x minat..belum start blaja calculus lagi da call abah n menagis sebab takutt.. heee..tp its not that bad after da blaja..maybe sebab lctrer ajar faham n bez..benda susah pun boleh jadi senang kan..tp tyme exam x senang pun..susah je..huu..

awal2 sem mmg agak xde kesedaran..camnie la saye..haih..bile nk exam 2 mmg gler cuak!susah kot!banyak benda nk kene cover..nasib baik x terlambat sangat..make berubahla saye menjadi rajin sedikit,,,ckit je.. xbyk..haha..tp bangge la jugak bile berjaya stdy dgn konsisten dr pg sampai petang..sebelum nie mmg x pernah,,SERIUS! dan lagi 1,berjaya buat nota kecik2 tym nk xm..hehehe..sebelum nie jgn harap nk buat..colourful lg 2..hoho!poyo btol enn..benda nie pun nk cite... hahaha...nk jugak..bia la.. :p semoga result sem nie x teruk...amin..


Thursday, October 28, 2010

perasaan..




sekarang nie perasaan untuk cepat habis final exam sangat membuak2...wuuu..nk balik rumah :( rehat puas2...

lagi satu tgh rase sgt x puas hati dengan nombor 0 dan huruf S sebab td da tersilap tulis formula suppose s y(0) tp tulis s y(s).....xtau nape bleh blanc tibe2 en..urgghh.....harap2 next paper x jd camnie lg...hepi exam! :)

Wednesday, September 15, 2010

semalam tercekik tulang ikan..




semalam kite tercekik tulang ikan tym makan laksa y mak buat...sangat sakit n mederita...dari tgh ari sampai la pg tadi..isk3 :'( menitis air mate...
sebelum tdo kite doa bia pagi nanti tym da bgn tdo da x rase sakit..tp x pown.. :(
sebab da x thn sgt2,macam2 care buat bg tulang 2 kua...akhirnye berjaye....sakit...huuu..


p/s:pelik nape gune kite??hehe..saje nk try sebab mmg saye x pernah cakap aku..x kire r ngan
perempuan or lelaki..sume kite je..org ckp x matured pown x kesah r..sebab mmg xleh nk
tkr..kt blog je poyo tulis aku,then ade kwn ckp saye poyo sebab gune aku..so,kite pown tukar la gune kite..klu korang rase gedik sgt macam nk tumbuk je muka nie,silalah tumbuk pic muke KITE kt skrin komputer korang 2..wahahahahahaha...

Monday, September 13, 2010

mencuri di hari raye..




memang sangat2 x patut kan klu ade org2 y mencuri tym raye2 nie..bengang tol aku..huu..tp klu aku org y mencuri 2 camne????huuu..dimaafkan kot..sebenarnye term mencuri xde la seswai sgt kot...tp saje nk poyo..nie kisah aku n kakak aku tym kitorg kecik lg..x baligh pown lg tym 2..x berdosa la en klu kitorg buat jahat??..

flashback:
macam biase,bile nk raya je,atok akan pasang pelita di sekeliling rumah..baru la feeling en nk raye,dan macam biase jugak,cucu2 atok y nakal akan main api dekat pelita 2..x tau nape budak kecik suke main api..bez kot...aku ngan akak aku pown same je perangai..kitorg memang berfikiran jauh dan matang sekali pada waktu tu..kitorg keluarkn minyak tanah dr pelita 2,tumpahkan dekat pokok y da ditebang n berlubang depan rumah atok..pas2 kitorg bakar sampai api marak..baguzkan kitorang..ade potensi nk jadi bomba..

terlampau syok tumpahkan minyak tanah dr pelita,br kitorg sedar,sume pelita da kosong..macam biase, kitorang y berfikiran jauh nie,bleh plak terfikir nk amek minyak tanah jiran sebelah..huu,,nenek jiran sblh x pacak lg pelita dye,so,aku n akak aku ngan slumbernye diam2 jalan g rumah sebelah,amek minyak tanah dr pelita diorang,transfer masuk dlm pelita kitorg,.mmg hebat kitorg nie..he..tym 2 waktu mlm,.mmg x kantoi..nga khusyuk mentransfer minyak,skali bunyi moto daa...cuak giler..atok rumah sblh baru blk masjid kot!terus kitorang tunduk,berlakon kutip batu!memang xde motif langsong kot kutip batu tym mlm..

esoknye.kantoi jugak bile nenek sblh mengadu kt nenek aku,y minyak pelita dye abiz...huuu...nenek tau kitorang y buat...adeyhh...

Saturday, August 28, 2010

cerita hantu~




ok...sebelum korang bace nie..pastikan mood di sekeliling korang dalam keadaan y seram..klu x,x seram la cerita hantu y aku nk cite kt korang nie en...terjadi kat diri aku sendiri..betull..x tipu...


pada suatu malam nak ke pagi y hening,sebab time 2 da nk pukul 4 pagi..aku stay up coz tertengok movie plak..da abiz tgk movie lebih kurang pukul 3.40 pg,aku macam biase sebelum masuk tdo.nk g gosok gigi dulu...jadi,dgn beraninye,aku pergi ke toilet sorang2..bajet cool je..padahal dlm hati da cuak gler kot!tp tabah je..huu..sbb aku sememangnye dilahirkan sebagai seorang y cool..

nak dijadikan cerita,sebelum masuk toilet,aku dgr bunyi org basuh baju..kuat dan jelas gler...dlm hati,cam da lege sket r sebab ade jugak lg org kt toilet..xde r sorg2..but then,aku masuk,aku tengok xde sape pown!!serius cuak,..sebab aku terfikir,sape y basuh bj 2..bunyi dye mmg jelas gler..serius aku x tipu...trus aku rase meremang,..seram!aku gosok gigi cepat giler daripada biase..biasenye bleh habis 1 lagu,baru aku habiz gosok gigi..hee..

habiz je gosok gigi,tros aku lari keluar,jln cepat2 g bilik..tapi,mmg sangat pelik tp benar,aku keluar je toilet,bunyi org basuh baju 2 ade balik!sape x cuak cam2...mmg dasat..nie btol..lame aku dgr ngan teliti nk make sure telinga aku nie btol..xde masuk air kt telinga tym 2..so,mmg pendengaran aku jelas r..huu..

sebab excited nie pengalaman seram y 1st.maka aku pown excited cite kt kwn aku esok paginye..pas2 dye ckp cm nie..
"mira,skang bukan bulan puase ke..mane ade hantu...syaitan en sume da kene ikat.."
OMG...btoll la...skang bln puase!serius aku lupe...tp y aku dgr 2 btoll.aku x tipu...mungkin perasaan je kot...tapi sape y tahu en klu tb2 btol.......

Thursday, August 12, 2010

puasa!





pertama sekali aku nk ucapkan selamat berpuasa kt family,rakan2 dan semua y mengenali diri y x berape nk feymes nie..x kire la y berada di dlm negara ataupun kt luar negara contoh terbaik jordan..hee..hari nie hari kedua puase..nk tau aku berbuka ape?nasi putih+tom yam+telur dadar+air dan x lupe jugak,side food,murtabak!oppss...TERmakan byk plak hari nie... :p

bile aku mkn telur dadar td,teringat plak kt classmate aku..tah ape la y dorg makan en tym berbuka..senanye aku teringat kat dorg coz kt kelas dorg pggl aku telur!!da melekat kot name 2,,haihhh...aku tau muke aku bulat n comel cam telur...sbb 2 dorg pggl telur..yelaaa...nk pggl comel segan en,,xkn nk direct depan2 pggl aku comel..malu la dorg en...oleh sebab itu aku x ksah la dorg nk pggl ak telur..telur 2 sbg perumpamaan utk comel..ahakz.. comel macam telur! :)

puasa kt shah alm nie mmg mencabar..da la sgt PANAS..kelas plak non stop..dr pg sampai ptg.kdg2 mlm..sume sebab nak kene ganti kls utk cuti raye nanti..klu x ganti,xleh blk raye awl..xnk!!cite pasal pns plak..mmg muke aku da agak berbelak r skang,..korg tau x berbelak 2 ape??cam ade belang r..dr putih gler,jd gelap da sket2..lg2 utk kulit y putih cam aku nie..aku tau aku poyo n perasan,,xpe..biarkann..hee..pas2 tyme nk g kelas kene melintas jln y sgt sesak..terutama time waktu2 puncak..pagi n tgh ari..pg ok lg sebab ade polis trafik jage..tp ble da tgh ari 2 mmg mcm korg berjihad nk g stdy r..serius..kete n bas byk gler,,paling cuak tym nk melintas..tp selalunye kete2 n moto2 mesti stop ble aku nk melintas..yela..dorg kesian kot tgk aku y kecik nie nk melintas..hahahaha..eh..xde r..tu men2 je..dorg kesian kt student y berjalan kaki nie kot.. :)

hmm..sebenarnye esok ade test calculus!bleh plak aku nk menaip time2 nie en..haih..mira2...pray 4 me!skang klu bleh..hee..tata~~

Saturday, August 7, 2010

no title 4 diz post~





1st perkataan y aku nk ckp kt cni..BOSAN..dalam bilik bosan gler..bilik 2 org..tp rumate setiap mggu balik sebab rumah dye lg dekat dr umah aku..juz imagine..korg sorang2 dlm bilik..xtau nak buat ape..bkk buku stdy...dgr lagu..tibe2 tertido bile mata da ngantok!serius bosan..nk kua malas,sbb mesti duet habis nanti :(

lagi 1..sumpah aku rindu bio..aku rindu cell,aku rindu actin,myosin,i miss all the bio terms!
bile aku blaja electric,serius aku salute gler kt budak2 engine..bkn senang,.pening kot..bkn nk poyo..tp serius cam agk susah.. wuuu..u can do it miraa :)
















Saturday, July 24, 2010

tertekanlaaa.............




sebenarnye da lame nak update..tp cam malas jugak nk update..jadi camne 2 ek...tibe2 mlm nie plak jd rajin..so,aku nk cite kisah y berlaku petang tadi..memang berkaitan dgn post entry nie la..TERTEKAN~

tadi g pkns,pastu kene tahan ngan promoter..rasenye terms 2 y paling sesuai kot.dye tanye mcm2..ckp nak buat survey je..so,aku on je la..tibe2 tanye plak pasal result muet aku..da mule pelik..da r lame kene tahan. rupe2nye nk promote LINGUAPHONE..korang tau x ape itu linguaphone???ia adalah satu set bahan bantuan mengajar..org 2 ckp..klu korang gune software y dye bg 2 utk belajar english,konfem korang bleh speaking fluent gler n band 6 konfem dpt dicapai..pastu aku pown ckp r..

"xpe la..saye xnk..lecturer b.i saye pown pangkat professor gak..blaja kt oversea gak..siap pernah ajar mat salleh english lg.."

tp dye still x puas ati.

"adik,lecturer pown sebenarnye guna software nie jugak tau.."

pergh..aku caye ke??xxxxxx.......pas2 konfiden je aku ckp..

"em,,xpe laa..esok saye ade class bi..nanti saye tanye lecturer saye dye gune ke x software nie.."

muke cuak tros org 2..
sebenarnye aku lupe...esok ahad..public holiday kot!mane ade kelas..dan org 2 pown caye gak..cuak..mmg terbaek r..hahaha..nasib baik..mmg aku x niat nk tipu dye..seriously aku lupe y esok ahad.

da r pakse2 plak 2...eee..aku x suke kot promoter..ckp nak putar belit je tau..org da ckp xnk,xnk r.sebenarnye lame dye tahan aku..mcm2 dye tanye..n aku jawab mmg cam budak tadika jwb..cam org xtau pape sampai dye pown x phm n pening ngan jwpn aku..serius.sila bayangkan macam mane.hoho..itu sahaje..tq~


lg 1 nk cite!!hehe.kawan aku cakap suara aku makin macho???errkk...mmg pelik la kan...saye perempuan kot..heee.


Saturday, July 17, 2010

kisah kau dan aku

lame da kot x bukak blog sejak daftar ari 2...laptop xde...tp skrg da ade!!bez gler!!thanx to my abah n mak...

tajuk post 2 poyo je..hee..sebenarnye nak cerita kisah aku..hehe..ari 2 daftar masuk u ble ek..ala..lupe la plak..em,tp da 3 mggu la aku duduk kt uitm shah alam nie..ok la..bez kot..week 1st orientasi aku x suke,.tp sgt nasib baik coz ade member 1 skola y blh dijadikan geng tym orientasi..tp bile sorg2 je terpisah ngan member aku tym orientasi,mmg aku xbleh hidup r..sebab aku mmg xbleh nk survive sorg..mst ade member..sorg pown jd r..huu..sebab 2 la ble aku pergi tempat baru,benda y paling penting aku kene cari ialah sahabat..y baik,bez n boleh membantu aku..

ok..stop pasal minggu orientasi..kelas da stat da..ari 1st aku x jumpe kelas..sedey en..nasib baik ramai2...ari 2nd jumpe kelas..masuk kelas...diam je..pasif je..biasela..baru ari 2nd en...then,minggu kedua lps stat kelas..hahaha..barula aku menjadi hyperaktif..bukan aku je,,sume dak kls y lain same je,.mule2 nmpk je macam budak baik..lame2.hmm..mmg havoc la.. :) kls happening gler..budak engine enn..mmg sgt x normal la klu kls bleh senyap..hee..

situasi y sgt berbeza tym aku amek hayat kat matrik dulu..pasal pelajaran y blaja da konfem2 la sgt2 berbeza..da xde da terms bio skang..huu..rindu laaa..yang pasti sekarang bez,dulu pown bez jugak.. :) semoga segalanye ok sampai la 2013..~~

Tuesday, June 22, 2010

good advice 2 share!!!




result upu da keluar!!!pada mulanya aku rase nk rahsiakan je..certain2 org je y tau..tp sekarang ia bukan rahsia lg..aku apply both for diploma n degree sebagai langkah berjaga2 sebab result aku xde la ok mane..dan aku dapat offer dr dua2 y aku apply..alhamdullilah la kan..degree kejuruteraan elektronik instrumentasi dan diploma plak pengimejan perubatan..nak buat pilihan antara dua adalah sgt susah ok..aku rase setakat 19 tahun aku hidup nie,nie la keputusan plg susah y pernah aku buat kot...errr..ye2 je en..hehe.yela..melibatkan masa depan kot..kerjaya diri..so,aku pown mintak la pendapat seorang senior aku time kat skola dulu..bg aku dye org terbaik utk aku tanye,sebab dye mengalami sendiri benda cam nie..lebey kurang r..bukan r sebijik keadaan dye same cam aku.dan inilah advice y dye kasi kt aku dan aku rase nk share ngan korang..TERBAIK kot.. :)

salam.

b4 aku proceed, i wanna say congratulation to u!cz u manage to get 2 offers rather than only one offer.hehe.
n aku rase kos yg ko dapat tu taklah mcm kene lelong.stil ok meh.

but now the questn is..which path to choose...turning back to diploma level or pursue to dgree...

personally, in my opinion..i'll definitely choose DIPLOMA!why?..hehe..to make it short,i'd listed some reasons why diploma is more preferable rather than u proceed to ur dgree.....harap dpt baca dgn sabar....

1) kisah benar diri saya sndiri.sekadar bertujuan utk dijadikan panduan.
* mase dulu2,aku ade my really2 own reason nape aku pindah dri matrix.aku pindah sbb aku tak nak dpt kos yg ntah ape2.aku nak jalan tetap.jalan tetap tu maksudnye,lorong yg boleh jamin aku dpt kos yg aku nak.honestly,blaja diploma xsusah pon.klu budak pandai mcm ko,insyaAllah boleh score.seriously...!yg penting,jgn leka...then,bile ko score,sng lah ko nak pegi mane2.score bg yg tinggi punye.jgn y cikai2 mcm aku ni..hahahah!...akhirnya,lepas aku abes 2nd year,dgn cgpa yg bodo2 ni..aku di offer masuk dgree.aku pon masuk...alhamdulillah...sbnrny pjg lagi crita ni..tapi aku pendekkan je

2)electronic engineering n medical imaging tu ape eh?
*sblm ko pegi,ko kaji dulu kos2 to sbnrny kos ape.....
aku tak kaji lagi,tapi setahu aku,kalau ko masuk bidang engine,ko mmg xde main bio2.aku tak tahulah hakikatnye macm mane.sbb aku bukan dlm bidang tu.....sbenarnye terpulang kat ko,kalau ko rase ko sanggup belajar bnde baru n ko rase ko yakin ko boleh buat,so...just do it!tak de sapa boleh halang ko...break ur limit!!...contoh plg dekat,budak2 kos aku.ramai je yg budak physic kat matrix amik pharmacy.diorg lg tak tahu ape2 pasal basic bio.tapi,diorg stil amik gak.sbb diorg yakin diorg boleh bawak..heee...

3)wow.medical imaging bahaya!!!
*ramai org kata medical imaging ni bahaya utk pompuan.aku tak pasti samada ko tahu atau tak.sbb ko akan main dgn radioaktif smua tu.then nant satu hari ko mengandung.takut effect kat anak ko nant.itu je.tapi............jgn risau.sbb aku penah sembang dgn ade sorang akk tu.dy keje bnda ni.dia kata,kalau ko amik sume precaution.n ikut prosedur betul2..no hal meh!!!!heee...semua org yg keje dlm medical field..pharmacy ke,medic ke,medical imaging ke,nursing ke...sume ade risiko!..tp,ape yg aku ckp pasal risiko tadi,jgn amik bulat2.pegi lah google.n baca!ok!

4)ala lambat laa aku abes blaja!.~lambatlaa aku kawen...ish2.
*relax...buat ape nak glabah..kita blaja la weyy...biar susah skrg.senang kemudian.Allah sntiasa bsama hambaNya yg berjihad!so,xpayah risau2.sabar.sabar.sabar.itu plg penting!biar laa kawan2 kita awal grad.kita lambat.buat ape nak kisah..yg penting kepuasan dan ko suke wat bnda tu!buat ape blaja dlm keadaan terpaksa.betul tak???..nak bjaya bukan sekelip mata..~wink.wink~haha.

5)ee.dy patah balik gi diploma.mesti teruk result dy!
*mampos laa kalo ade org nk kata ko gitu!yg penting kita tahu ape kita buat....aku dulu pon time masuk dip,ade gak org kutok2 aku...ye laa.slaluny bdk2 dip ni dilabel bdk2 yg kurang pandai..kalau ade org ck gitu kat ko,pegi lantak dy sana!ok!heee~~lg pon ko tak yah risau,ramai bdk2 yg buat mcm tu time aku dip dulu....!

6)jgn pandang electronic engineering sebelah mata!
*google.google.n google!


7)turn to Allah!..
*mintaklah petunjuk dariNya...ingatlah bende ni dlm kepala....kdg2 bukan sume bnde yg kita nak tu,baik utk kita...n bukan sume bnde yg kita tak nak tu tak baik utk kita..ok!kalau Allah dh bg petunjuk,jdi terima lah ia.



aku harap ini dpt tolong...sori aku busy sikit.marking paper dri mlm td smpai tghri td.then ptg kene gi hospital.ni aku baru balik...waaa..penat !gud luk yea!..salam

aku rasa tak salah aku ucapkan.....SELAMAT DTG KE PUNCAK ALAM!!!hahahahah~

wassalam.


tu la nasihat y dye kasi kat aku..dan akhirnye aku da buat keputusan..harap ape y aku plih adalah y terbaik untuk aku!!!yakinlah wahai diri~~

Thursday, June 17, 2010

gula ke ajinomoto??




p/s:segala kejadian berlaku ketika aku di kampung


pada hari isnin,selasa dan rabu y lalu,aku dan keluarga telah pulang ke kampung halaman.kampung aku terletak di pahang..lebih specific lg mendi hill..bukan beverly hills,beverly hills kampung sblh ayh aku..mendi hill a.k.a felda bukit mendi..(saje test ayat karangan bm tym darjah tiga)

OK.straight 2 d point la en..korang xtau x cmne rupa ajinomoto??ppleasee..ckp y korang x tau..sebab aku xtau!!!wuu..baru 2 ari lepas aku tau ajinomoto 2 cne..sebab mmg kat rumah aku xde benda alah nie..mak aku masak x pernah gune ajinomoto..so,mmg aku x prnh tengok n benda nie x pernah ade kt umah..

tym ari last aku kt kampung,di pagi y hening...tibe2 mak suruh aku buat air milo utk breakfast..huu..aku malas senanye..malas nk tunjuk ke-pro-an aku buat air milo..tp utk tidak mengecewakan mak n nenek aku pown terpakse tunjukkan skill..

step 1-aku letak lebih kurang 5 sudu milo dlm jag
step 2-letak gula..

ok.aku bukak bekas gula..da nak letak da nie..tp tibe2 x tau r nape hati aku terdetik gak nak tanye nenek.. "nenek,nie gula ke??" ape punye cucu da..gula pown x tau..

tiba2 mak pandang,nenek pown pandang..tp x cakap pape..nenek ngan mak serentak cakap..
"ehh..ehhh..ehh..aaaa" senanye aku x tau cne nak wat dialog dorang sebab dorang x ckp..mcm speechles..lebih kurang cm2 r..harap korang paham..

akhirnye keluar juga kata2 dari mulut mereka.."eh!! tu ajinomoto..bukan gulaa...."
pergh..nasib baik tahap konfiden aku bukan 101% klu x da lame aku letak je ajinomoto 2 dlm milo..dan terhasillah MILOMOTO ciptaan mira :)
seriously aku cakap..ajinomoto sebijik cam gula en..kaler putih gak..mmg sejibik r..baru aku tau..

milomoto= milo + ajinomoto

Monday, June 7, 2010

gara-gara world cup





3 days more for fifa world cup 2010!oh yeaahh~~sungguh..aku mmg excited giler setiap kali ade fifa..sebab ia akan mengingatkan aku semua kenangan manis ketika fifa y lepas..4 tahun y dulu,tahun 2006..ketika 2 aku f3..tym 2 pasukan pilihan aku perancis..sebab ape??sebab ade zidane!!mmg aku minat gler r kt dye..x tau nape..nk ckp nsem x jugak..CR lg hensem,torres pown lg nsem kot..tp zidane tetap menjadi pujaan hati.... :) n memang dorang masuk final pown :)


4 tahun dulu......

"ecah...malam nie stay up jom..jgn tido...malam nie potugal lawan r!!"

seriously,mmg aku xcited gler mlm 2 nk tgk portugal lwn..n ecah kwn aku 2 pown on je..sanggup dye nak temankan aku..tym 2 aku duduk kt hostel..mmg pas kul 11 tv kene tutup..so,ape lg..tgk curi2 r..lgpown tgh mlm..ramai y da tido..so,x kesah sgt la..bilik tv plak betul2 bwh dorm aku..

keterujaan aku akhirnye diekecewakan apabila ecah tertido..aku kejut dye x bangun2,,dye tido mati..mmg kecewe gile r..aku nk tgk sorang2 kt bawah x berani..seram kott~esok paginye,aku merajuk ngan ecah,,dye cakap minx maaf ngan aku,tp aku diam je,,oh...sgt mengade2 kan perangai aku nie..yela..tym 2 mmg kecewe gler kot..serius..3 hari aku x ckp ngan ecah..waa..sgt dasat...semua gara-gara fifa..mmg aku x boleh lupe r pasal nie..haha..zaman kanak2 y x matang lagi~

lagi peristiwa y aku xleh lupe.bila saat final..perancis vs italy..mmg budak2 aspura n aspuri xkan lepaskan peluang..bersungguh2 mintak kebenaran dr warden utk tgk final nie..n lastly,warden kasi!syg ust.rahim!mmg havoc gler mlm 2..kt aspuri,budak batch aku f3. n f5 je y turun tengok..2 pown x semua..senior f5 siap cat2 muka ngan water colour..conteng team fevret diorang..bez gler en...

tapi mmg kecewe r mlm 2..perancis kalah..zidane bleh plak main tanduk2 player lain..adeyh..haish,..tp cool ape wat cam2..slumber je..haha..sebab 2 aku suke dye..n aku x rase dye bersalah..yela..klu xde org buat kite marah,xde sebab tibe2 kot nk naik angin tiba2 en..aku rase mmg player italy 2,materazzi, cari pasal~


bez gler bile igt blk..n aku harap fifa tahun nie pown akan jadi bez macam 4 tahun dulu..n tahun nie aku sokong portugal n sepanyol!!whooaahh~~





wuuuhuuuu!!!

Saturday, June 5, 2010

simpati~




terbaru..kapal rachel corrie telah ditawan oleh tentera zionis..
ohh..mereka mmg x berperikemanusiaan.. :(
harap semua sukarelawan y berada di atas kapal 2 selamat.
berdasarkan berita kt tv3 y aku tgk td,ade 6 rakyat malaysia kt atas kapal 2..
huu..kalau fakta salah harap maaf la ye...

semoga semua ok di sana..amin~