Wednesday, December 29, 2010

SKEMA ITU COMEL.


to do list in order to achieve my target for this 2nd semester :
i'm definitely gonna do these things below.u go girl..HEHE..

  1. fokus 122% dalam kelas! compulsory!
  2. tiade lagi main kejar2 dlm lab..hope so..
  3. NO MORE LEPAK2 unless semua assignment da settle..
  4. test dan kuiz semua kene buat betul2..jawab test dan kuiz umpama macam jwb soalan final..*carry mark y tinggi itu penting! (pengajaran dr sem 1)
  5. tambah lagi kerajinan diri..please la dpt bangun pagi lebih awl...huu..
  6. less movie is better :) delete semua movie dlm lappy? oh...xnakk..
  7. waktu belajar wajib lebih banyak dari waktu main+enjoy+keluar pergi mall dan seumpamanya..
  8. the most important..alwayz pray to GOD..HE is everything~
january 3..lets start the game~

chicken chop itu....


chicken chop itu...buat aku nak mengalirkan air mata je...heh....malam y sepi itu, aku semangat gler pergi keluar makan kt kedai..nk tgk bola sambil makan chicken chop..tp mmg saje kedai 2 nak kecewakan aku..dtg2 terus aku cakap, nk chicken chop! soriii..chicken chop xde..selambe...!lain kali x ya tulis dalam menu ok kalau xde...

Tuesday, December 28, 2010

love is = cinta


love is happiness+sad+blind

Friday, December 24, 2010

'BESTFRIEND' FOREVER..

jangan lupa validate course,validate,validate...

untuk sem nie..benda nie la y paling aku akan ingat...validate course..giler r..time sem 1 dulu aku x validate..nak tau ape akibatnye kalau kite x buat validation nie?? masa aku x sempat validate dulu, aku pergi r jumpe ketua program..dye cakap camnie..

"kalau x sempat validate mmg da x bileh nak buat ape2 r..saya x boleh tolong..sekarang xde akibatnye..tp bila slip exam y kamu dapat nnt time nk final dan tiba2 ade subjek y kamu register x de dlm slip, kamu x boleh amek xm la..walaupun da belajar 1 sem.."

bapak r..serius aku nak menangis..tapi aku x menangis depan dye la..keluar dari bilik dye terus aku nangis..cuak kot..klu tb2 xde subjek y aku daftar dlm slip exam..x pasal2 kene repeat sem depan..tp alhamdullilah tyme dpt slip exam semua subjek ade..

sebab nie jugak r classmate aku suke sangat bahan aku pasal validate course nie.. diorang saje je nak takutkan aku..time 2 dalam library..kitorang blaja signal n system same2 sebab petang 2 ade test..aku pun cakap la kt diorang y aku x validate course...terus dorg cakap..

dialog pertama

"wei..ko xya study la..."
"nape"
"bukannye ko bleh jwb xm pun nanti..ko en x validate..mesti r kene repeat next sem"

pastu dorg gelak2...geramnyeee....

dialog kedua

"xpe telor...sem nie kitorang fail ramai2..teman ko repeat next sem"..

okay..nie contoh 'BESTFRIEND' forever ye kawan2...




p/s: dialog semua oleh kawan y berjantina male..kawan2 female aku semua baik2.. :)


Wednesday, December 22, 2010

vampire vs pontianak

aku x tau ape motif utk post kali nie.. aku x puas hati, kenape vampire2 di luar sana sangat kacak dan hensemmm... OMG.. mmg hot..hahaha..oopss.. xpe kot sebab nie mmg reaksi normal bagi seorang perempuan y normal dan tidak songsang... :pp

tapi kalau pontianak lain pulak..muka sangat scaryy..sekali ternampak memang pengsan teruss.. oh..jangan la nampak..x sanggup... cuba korang buat perbandingan kat gambar2 nie..





sangat jeles ok..vampire dgn manusia siap boleh bercinta..apekahh..


muke vampire semua camnie?serius x takut langsung..haha


salvatore brothers as vampire in vampire diaries


haa..inila y aku ckp hot 2..haha.


currently,tgh gila dgn vampire diaries..bez! sebab 2 jadi macam nie kot...


pontianak..mmg menakutkan..nak upload gambar nie pun takut..sebab 2 upload 1 je..x berani weii...sgt berbeza kan dgn vampire..kenape..kenape...

okay...aku tau vampire y kacak 2 semua dalam tv je..y betul2 punye x taulaa macam mana..x pernah jumpa lagii.kalau jumpa, aku upload kat sini nanti..


Tuesday, December 21, 2010

sorry jugak shera..balik kampung ^^



dua kali entry dalam sehari..first time..nak jawab tag dari fan2 :p jangan muntah sekarang..tahan dulu.. :p mane boleh mengecewakan mereka kan walau pun lambat..hehe.


1. Do you think u're HOT??
of course not..i'm COOL la..


2. Ur current wallpaper?
no wallpaper~hee


3. Tell about the wallpaper..
rasanya xde ape la nak bagi tau kot..sebab xde wallpaper..x reti..haha


4. The last time u ate pizza?
3 weeks ago..mungkin la kot..x ingat laa..

5. Last song u listen to
pieces of me

6. Besides completing this taggin' thing, i am...
thinking about my future

7. Nicknames..
ira-family
kecik n myra-member sekolah menengah
mira-member sekolah rendah
telur-member uitm
amir-khas utk k.wani
sila jangan pelik..

8. Tag 5 people
perlu ke sampai 5..banyak nye..xtau la...nanti macam mane nak bgtau dorg saya tag diorang..wuu..

9. The person no.1 is..


10. Say something about the person no.5 ..


11. No. 3 in a relationship with..


13. Love words to no. 4

14. 4 facts about the people you tagged..

disebabkan saya xtau nak tag sape..jadi saya x boleh jawab soalan 9- 14..hehe.boleh x kalau saya buat macam fateen jugak..sape y bace post nie sila buat tagged nie..boleh ke..huu..up 2 you.. i'd love to read yours too.. :))

sorry fateen!balik kampung laa..



orang2 yg you nk tag aftr finish all of dis
adeyh..xtau r..shera sharif la..sbb dye da tag saye..huu..


what r de things dat can make u cry?
anything dat make make sad


what r de things dat can make u laugh?
tah..da lame x gelak..cewahh..hee~

cita2 1st u mse kcik2 dulu
angkasawan!

choose 1: sailormoon@power ranger@ultramen@kluang man
mestila power rangers..

mase umur bile u mula2 jtuh cinta
mestila rahsia..

dgn sape u mula2 jatuh cinta?
rahsia jugak..sori la x sporting..hahaha.

sbb2 yg mnyebabkan u blh jtuh cinta dgn someone
dari mata turun ke hati..ade kene mengene ke ngan soalan?haha

u rse apa yg mnyebabkan u blh ade enemy?
xtau..da org x suke..nak buat camne..

what makes ppl hate u?
xtau..cam lebih kurang same plak dengan soalan atas nie..

rmai x org yg selalu tertipu dgn u? sbb?
x ramai kot..so,xde sebab la nak gtau..haha

what will u do 2 de person dat u fall in luv with?
ambil berat(?)

apa yg u buat supaya xde org yg akn jtuh cinta kt u?
xyah buat ape2 pun still xkn ade org jatuh cinta..

kalu u ada pminat, apa yg u nk ckp kt peminat2 u skrg ni?
terima kasihla ye minat saya.

senaraikan 3 sifat yg ada pda i, org yg tag u.
tinggi!
friendly
sukee menyanyi..

thank youM

Tuesday, December 14, 2010

this is called 'KENANGAN'



nampak gambar kat atas nie??ohh ye..ini folio geografi saya untuk PMR tahun 2006.. terjumpa kat bilik adik time tengah cari novel nak baca..kenape ade dekat situ? mungkin dijadikan bahan rujukan time dye PMR dulu kot.. bangga~ HAHA. ok.. tulisan memang x lawa.. zaman dulu en..da 5 tahun berlalu, sekarang lawa...hee~

bile tengok folio nie..teringat kelas time f3 dulu..sangat best..covalent and ionic bond sesame ahli kelas sangat kuat..(abaikan covalent n ionic tu ) macam adik beradik.. main perang2 dengan buah pinang..dengan rda, haziq, acab, ila bee, anne jay, n ramai lagi tp y dorang nie y paling rapat r.. mmg paling best.. xde nak kaver cun atau macho..cool je.. zaman x matang~ main sama2, study sama2, berjaya pun sama2 gak time pmr 2..

bile tengok folio nie lagi..teringat dekat arwah pn fauziah..hmm..cikgu geografi + guru kelas kitorang gak time 2.. dye da meninggal.. tp x ingat bile.. da lame.. tp paling x boleh nak lupa idiom dye y sangat bermakna..

1 TINDAKAN LEBIH BAIK DARI 1000 KESEDARAN

sangat betul kan..tapi biasa laa, manusia... saya pun macam 2 jugak..huu..

Monday, December 13, 2010

banyak tanya betul!


tag from fateen~
instruction : once you are tagged, answer all the questions honestly..tQ

starting time : 21:39

name : mira
full name : nur amira bt mohamad yusoff
sibling (s) : 6


eye color : black + chocoloate
shoe size : 4/5
hair : private
height : secret.sensitive issue..huu.
what are u wearing now: t shirt
where do u live 2: kkb
feveret no : 2


faveret drink : air kosong and ice blended vanilla~
feveret month : 1
feveret brekfast : roti bakar with honey

have u ever..

broken a bone : nope


been in police car : nope
fallen for a guy/girl in short time : nope

swam in an ocean : sangat jarang..
fallen asleep in school : always
broken some1's heart : ntah...never kot..
cried when sum1 died : yup...
sat by the phone all night waiting for some1 to call : of course..
saved email : yup.


been cheated on : always..juz for fun..not serious..


what..

your room look like : pink + blue..tmpt paling bez nak lepak.

what is right beside u : my mobile phone

what is the last thing you ate : biscuit..


ever had..

chicken pox : x ingat.
sore throat : alwayz!hate it~


do you...

believe in love at first sight :yez
like picnic : love picnic too much!


who

did u last yell at : no one..
who was the last person u danced with : no one
who last made u smile : entah..everyone around me..


final question..

what are u listening to rite now : nothing
what did u do today : makan. tido. tengok tv. masak sayur. online


are u the oldest : nope..im 2nd
indoor / outdoor : outdoor ok!


last person who


you talked to on the phone : my mom.


make u cried : rahsia..hee.
you went to the mall with : frenz~
who cheered u up : family, frenz n someone far~


have u

been to the mexico : nope
been to USA : nope

random



what book are u reading now : nothing
best feeling in the world : when people care about you :)

future kids name : x boleh fikir dalam mase sekejap nie..huu.
do yo sleep with a stuffed animal : my teddy bear~

what's under ur bed : laptop charger
feveret sport (s) : skuash maybe..
feveret place : my bedroom!
who do u really hate : dunno..
do u have a job : nope..still study


what time is it now : 22:09 wow..agak lame~


note :

with however long it took you to complete this, post as " banyak tanya betul!" and tag 15
<3>
x tau nak tag sape..so..sesape rase nak buat n habiskan masa, silalah.. :))

Friday, December 10, 2010

AFTER LOVE~

yeah! Alhamdullilah..saye dapat 4 flat!happy sangat2!! ^^


:o oh..jangan terkejut....bukan saye y dapat 4 flat nie...juz wondering ade x orang y sgt happy dapat result 4 flat buat status macam nie kt fb..kalau ade..perggh..mmg terbaik r..salute! dye bukan nk poyo 2...cume sgt berkeyakinan jee...baguz..tp aku x pernah jumpe lagi la org y berterus terang sgt macam nie..

ohh..ape motif utama sebenarnye nak tulis nie..yela..bile dpt result mmg x henti2 nset nie berbunyi..kejap org msg..kejap org call semua nk tanye..orang famous kan (dalam bracket) mmg camnie.. :P result aku...rahsie...cukuplah Alhamdullilah pass semua paper..2 pun lepas srtuggle separuh mati ?? yeke..tp mmg ye..huu..

tapi mmg terbaik la..sebelum cek result pergi mendaki bukit broga dulu..sangat PENAT! mungkin terapi utk menghadapi ape jua kemungkinan result..hee..

sempat la rakam video tyme nak turun..sket je..nie dye..cameraman y suara ala2 misteri nusantara 2 saye laa.. :))


video









matahari terbit..


mendaki bersama bff..husna :)


Wednesday, December 8, 2010

5 things i hate about you...sorry~




  1. tiap kali fikir pasal awak je,mesti saye jd stress..jgn bagi saye stress boleh..?
  2. saya rasa setiap hari, setiap saat, saya mesti fikir kat awak..saya risau kalau x fikir pasal awk..tapi..boleh x jgn hadir dlm kotak kepala saye lagi..penatlaa..
  3. mak ngan ayah saye asyik tanye n tanye je pasal awak..sampai saye x tau nak jawab ape...
  4. saye rase tiap hari saye berusaha nak dapatkan awk...biarla..orang nak kata perigi cari timba ke..saya x peduli...tp awak xpernah hargai pun...boleh dikira berape kali je saye pernah dpt penghargaan dari awak..tp saya sgt2 happy bile awk hargai ape y saye buat selame nie..
  5. awak tau x..tiap malam saye x putus2 belajar macam mane cara terbaik utk dapatkan awak...serius..saye x tipu..

oh...exam...bagila aku keputusan y terbaik kali nie..pleasee....

p/s: mood nak dapat result lg 2 hari lagi nie mmg pelik... 'awak' refer to exam..hehe..

Tuesday, December 7, 2010

its the start of something new ^^




ok...saye rase poyo plak...letak feedjit a.k.a ape benda tah aku pown xtau...tp ble singgah2 blog orang lain tadi, xde y xde benda feedjit nie.. bile tgk blog org lain, terase diri ini sgt kerdilll sekali..ermm..patutnye bkn aku la en y rase kerdil..blog nie..tp sebagai tuan kepada blog nie..aku terasa untuk bertanggungjawab untuk rase kerdill... mane x nye...blog org lain, followers da melambak gler.. traffic source sampai jem.. blog sgt menarik..comel dan kacak... + ade tmpt nak chatting..aku nak buat header sendiri pun x tau...tau tulis merepek2 je.. sape nak bace, bace..sape xnak.. xkesah...nak promote2 mmg x mungkin la..segan je..mmg 'terbaik' la blog nie... layak utk di delete je senanye.. hee..


so, sebagai permulaan kepada pembaharuan aku try letak feedjit nie..oh..malu jugak en kalau kosong je..huu.. xpe la~~

Monday, December 6, 2010

kalau la saya kaya macam donald trump~~




hidup dalam fantasi mmg sangat best! if i am a billionaire..sila bayangkan...



nie la kereta yang aku nak bawak g kuliah...weet2~~~ style gler klu g kelas pakai kereta nie....honda accord..likeee~~



ohhh..saye sangat suka hp nie! kaler putih...lg r lawa...mahu2!



nak rumah sewa kat shah alam sem depan besar macam nie! bez sangat..konfem belajar btol2 kalau rumah sewa besar macam nie...hee..




emmm...nak pakai baju ape ek g kuliah hari nie...banyak sgt pulakk.. :))




buy all the sneakers la..ape lg..love it~

Friday, December 3, 2010

saya mahu kamu sahaja..wee~




saya nak nie!!nak nie!! comel sangat! tadi pergi selayang mall dgn mak, n jumpe arnab y sgt comel nie..lebih kurang camnie muke arnab 2..tp x beli lagi..i think im gonna buy one soon..! wait 4 me k..wuuhuuu!






Wednesday, December 1, 2010

rase nak makan tauhu sumbat..




aku rase la en immune system kat badan aku nie da makin lemah...pathogen2 jahat semakin galak menyerang badan aku...kureng je...dulu main hujan lebat sampai basah kuyup satu badan pun xde effect..demam pun x... tp sekarang nie..baru kene hujan sket da selesema macam main hujan 3 hari je..sekotak tisu da nak habiz da 2..hidung pulak tersumbat macam tauhu sumbat da..tp k gak..semalam aku xtau kucing mane y nak tunjuk taiko,
g buang air besar kat belakang rumah aku..tp 1 bau busuk pun aku x bau sebab hidung tersumbat..satu dari kelebihannye la kalau hidung tersumbat nie..ade sesape baik hati nk belikan tisu lg...huu..

p/s:tb2 gune term bio en..aku xtau btol ke x sebab main bantai je nie..da igt2 lupe da ape y blaja kat matrik dulu..huhu..