Saturday, April 30, 2011

heaven gila duduk rumah.. ~

(:

hmmm.. rasa sangat heaven gila la dapat balik rumah even tak lama sangat pun.. 3 hari 2 malam je.. hari ni dah kena balik shah alam balik dah.. :( tapi satu je susah duduk rumah nie.. memang susah la kan aku nak study.. hoho.. balik rumah je, automatik mood nak study tu kurang.. kalau bukan minggu exam tak pe.. x kisah pun.. tapi tengah final exam kot sekarang... huu.. jadi, nak tak nak kena balik rumah sewa jugak hari niee.... malasss.. aaa~~

benda benda yang buat aku rasa best duduk rumah.. sila lihat di bawah.. :)

  • breakfast ^^

kenapa breakfast?? sebab kalau kat rumah sewa.. jarang sangat la aku nak dapat breakfast kan.. brucnh terus.. (breakfast + lunch) tu pun brunch aku susu dengan nestum jee.. sebab tu badan aku sihat macam baby.. :p sebab malas nak pergi beli breakfast dekat bawah.. bangun pun dah pukul berapa kann.. hehe.. susu + nestum untuk bertahan sampai malam.. sedih.. wuu~ kalau lapar gila malam, baru keluar dengan housemate pergi kedai beli makanan.. selalunya memang lapar la kan.. huhu.

  • tv ^^
disebabkan rumah aku kat shah alam tu tak ada tv, sedih lagi.. maka bila aku balik rumah, aku pun jadi la orang batak gila dengan tv.. depan tv jee.. konon-konon nak baca note kecik sambil tengok tv, tapi tak berkesan langsung... mana taknya.. time iklan pun aku fokus.. hoho.. iklan semua yang tak pernah tengok lagii.. tak ada tv kan kat rumah sewaa.... time cerita, konfem-konfem la fokus habis.. bila nak tengok notes.. ? -_-'

  • masakan mak yang sedap ^^
my mom's cooking is the best.. okay.. semua orang mesti akan cakap mak dorang punya masakan yang paling sedap kan.. mak korang pun.. ^^ masakan mak kita semua memang paling sedapkan.. tak macam kat kedaii.. tapi dah terpaksa.. balik balik hari tu, sampai rumah je, mak masak laksa.. sedapp :))

  • siblings ^^
yang nie pun best.. kat rumah sewa ada ke adik beradik.. tak ada kann.. tapi housemate aku, aku anggap dorang tu macam adik beradik aku... balik balik rumah je best bila dapat sembang dengan adik beradik aku.. selalu mesti sembang dekat dapur lepas habis makan.. kitorang adik beradik je.. sakat menyakat tu memang ada la kan... memang kecoh la dapur time tu, kadang2 sampai nak bergaduh.. :P haha. tapi adik aku selalu je bengang dengan aku.. sebab aku banyak gila tanya... huu.. sampai dia malas nak jawabb.. yelaa.. da lama tak jumpa, mestila banyak tanya kan...

bestkan balik rumah... :)) btw, exam tinggal lagi 2 paper je.. tak sabar nak habis.. doakan saya..


2 comments:

  1. maaf2.. tadi adik pnya blog..
    gud luck kak mira!! chaiyokk!! ^_^

    ReplyDelete