Monday, September 5, 2011

perfect raya~

assalamualaikum ~

sebenarnya nak cerita yang raya kali nie cambest r jugak..korang pun mesti best kann.. raya kali nie macam almost perfect jugak laa.. dapat raya dengan family, kawan sekolah rendah, kawan sekolah menengah.. best2~ tapi tak dapat raya dengan dia.. but its okay.. :) jumpa jugak nantii.. :) err, tapi xde r perfect sangat kot, sebab raya kali nie aku langsung x main bunga api and mercun.. bosan kann, lepastu, kasut raya pun xde... pakai slipper je tau pergi raya.. cool enn..

tapi yang paling best dapat pergi sg.besar.. tempat sekolah menengah aku dulu. hee.. x habis2 dengan sg.besar aku tuu.. yelaa.. dah lama gila kot x pergi sana.. so, sangat excited okay.. perjalanan agak jauh jugak.. lebih kurang dua jam.. tu pun kalau korang bawak kereta laju.. jalan dye macam naik kuda sikit.. sebab jalan x elok sangat.. ikut jalan belakang. sebab tu the fastest way kot and kereta pun x banyak sangat lalu situ. tapi sepanjang perjalanan tu aku x tidur langsung sebab rindu nak tgk view sawah padi dalam perjalanan nak pergi sana. lawa! 5 tahun aku lalu jalan tu nak balik hostel. so macam sebak oh bila dah lama x pergi. serius.. mengada-ngada en, tu pun nak sebak kee.. :p hee.





akak aku tgh drive. kat luar tu semua kawasan sawah padi.


aku dapat pergi sg.besar ni pun sebab akak aku nk pergi majlis kawan dia bertunang kat sana. so aku pun join r sekali sebab lagipun hari tu batch aku ada buat raya ramai2. seriously lama gila dah x jumpa dorg.. so bile jumpa tu, faham2 la macam mana kan keadaannye.. lagi lagi perempuan kan.. happy gila. menjerit macam dah lama terpisah, x termasuk lagi dalam kereta. gelak dah xde nak cover dah. serius. haiyo.. ada 10 kereta budak2 nie bawak.. ramai x ramai.. so memang meriah laa.. :)

kitorang banyak pergi rumah cikgu2.. mostly muka cikgu2 langsung x berubah even dah 3 tahun berlalu.. macam tu jugakk.. jasa cikgu tu penting kannn.. :) terima kasih cikgu!

aku beraya sampai demam kot. sebab dua hari beraya berturut-turut, penat, dengan cuaca sekejap panas, sekejap hujann.. tapi da okay da :)

itu je nak cerita sebenarnya.. not to forget, selamat hari raya semua ! xoxo <3

Saturday, August 27, 2011

eid :')

sesungguhnya, mak memang sangat memahamii... :') thanx mak sebab dah upah orang untuk bersihkan tingkap dekat rumah! hehe.. baru je semangat nak basuh tingkap enn.. :p haha.

btw, hari nie da penat gila kemas rumahh.. aku volunteer nak mop, sebab aku rasa cambez kalau mop. dapat main2 dengan air.. sekalii..
ada 3 ruang tamu.. setiap satu bahagian aku mop dua kali. 3x2=6
mula mula guna pencuci lantai dettol.. tapi aku macam x puas hati sebab lantai tak licin sgt guna dettol, nak licin sampai boleh sliding2 kat lantai tu :p so suruh mak beli ajax fabuloso time tu jugak..
maka, lagi sekali aku mop guna ajax, 3x2=6

total semua 6+6=12.. penat tahu? hm.. pandai aku mengiraa.. x guna kalkulator punn..

err.. dikesempatan nie saya nak ucapkan selamat hari raya maaf zahir dan batin :) esok dah x boleh on9 dah.. balik kampung.. hee. take care korang semua~ ^^

Thursday, August 25, 2011

home made cookies :)

for this becoming raya, mom asked me to make some cookies with my bestie husna :) since i'm on my holiday right now and instead of wasting time lying at the bed, im just agreed with mom suggestion to make cookies with husna. its my first time making cookies by myself because before this, i'll do it with mom and this time with my friend, seriously the feeling is totally difference. excited! :D

we started our project by choosing the recipe first. we searched for almond london and we chose the recipe with the most comments.. hehe. surely the recipe is very successful right because everybody who made the cookies follow the recipe said it was very tasty! so we bookmark the recipe. i think the recipe is a bit difference because we have to put nestum to the dough.. and i do love nestum very much! <3 yummy~ :D

then, on last friday, husna came to my house and we started making the dough.. the best thing was, we not made it at the kitchen, but at the living room in front of tv! haha. it was husna idea. she said it was boring if we do at the kitchen, i thought she just playing around to make the dough in front of tv, *husna mengada ngada :p so, to fullfill her wished i set up all the things there. the machine, blender, all the flour, egg, bla2.. all at the living room and with my laptop besides me. crazy right.. haha. don't ever try to do this with ur mom or else u'll have to hear them babble for about half an hour. :p

only from the smell of the dough we knew it was like aaaa~ sedap gilerr. we baked the cookies at husna house because my oven was not functioning well at that time. so here are some pictures that we took during that day. i think we laughed all the time during making the cookies. it was such a funny and beautiful moments for both of us. :)












finally..tadaa! :)


guess what, after berbuka, all my family were so excited to taste my cookies, andd... my brother said '10/10!' happy giler.. terharu tahu :') hee.. and the next day, we made biskut nestum :)





actually the recipe said to add raisin, but we replaced it with chocolate chip :D




sekarang biskut aku dah nak habis kena makan.. belum raya lagi niee.. ada sesape nak tolong buat kan lagi ? hehe.. :p


Monday, August 22, 2011

why are girls so sensitive?



  • idk.. they just are..
  • they're weird like that
  • they can't control themselves.its not their fault
  • no one knows!!!
  • all of the above.

so.. which one is ur choice? :) girls are always like that right.. me too don't have the answer why sometimes we become too sensitive and emotional so easily even over a small thing..
maybe it is the nature of girls for being like that.

:: oh,the choices of the answers above, i just copy and paste it from the website that i got from google ok.. :)

Saturday, August 20, 2011

super duper maid!


Assalamualaikum :)

hype hype! ^^ people said, be in a good mood in the morning, because it will affect ur whole day.. so im trying to be happy this morning though my mood has spoiled ever since i wake up at 7.30 a.m just now.. urgghh.. be calm mira.. my house is at mess, who else will clean it.. everybody busy with their own work.. trial,PMR,SPM, extc... they said, "i,ve trial right after raya, i want to read my book.." heyyy.. it takes only half an hour lah.. please lah help ur sister... sometimes i feel tired too T.T
everyday i'm doing the same work again and again..

all the laundry at the house i have to settle it by my own, take their clothes from their bedroom, put into the washing machine, hang the clothes, fold the clothes, then put it back to their room.the exact word is i'm bibik at the house now. not including the kitchen yet, everyday i have to wash the dishes, and sweeping all over the house. err.. am i complaining right now?hehe. u r a hardworking girl mira.. so do not moaning ok. :p hehe. hmm.. someone told me, since u r on ur holiday use it to help ur family, make them happy, help ur parents. and im try my best for it now...

now, i know even u r not working, i mean housewives, they have a lot of works to do too at home and its really tiring probably more tiring than those who go to work. so, never look down at them, they are the people who responsible to make our life more well organized. ^^





if i wear this outfit, comel jugak en.. hehe. (~_^)\/

Monday, August 15, 2011

welcome second year!


i'm done with my course registration just now. so, next semester i am officially a second year engineering student.. whoaa.. i never expected that i am successfully survive my first year. it was very tough though. but Alhamdullilah everything is okay :)

every time when im going to the new semester i will feel very worry about what is going to happen, can i manage to go trough the whole semester like before.. because every time we go to the higher level everything becomes more tougher than before. and of course the most thing that im worry about is my new subject. someone told me before, that second year is actually the REAL beginning of an engineering student. :O scary right... when i think about computer programming, electromagnetic which needed a very high imagination, and control system.. i feel like.. Aaaa~ what im gonna do with all these subjects... huu.. somehow i feel very grateful because there is no more circuit analysis after this. Wee~ and im done with calculus which i took during my 1st month of holiday. its worth eventhough i have to sacrifice 1 month of holiday..

another thing that always on my mind right now is my new rental house for next semester. haiyoo.. i don't even know the owner, my new housemates, are they ok or not, and the location, i just settle all these things trough internet and phone. i hope everything gonna be okay. luckily i still have fatin and uani with me.

and oh, im gonna have more friends too for next semester because my class will receive new students from diploma. :)

so, be strong mira! if others can do, why not u right.. (^_^) aja!

p/s: im gonna be a senior next sem.hehe.





Sunday, August 14, 2011

malaysians love you

boleh tak? boleh tak kalau aku nak lepaskan sedih aku kat sini... x ada orang baca pun kann.. aku sedih sebab lee chong wei kalah semalam. serius sedih gila.. tak tipu.. maybe orang akan cakap, ala... dia ni... nak over pulak. bukan dia yang main.. mungkin la orang akan cakap macam tu.

tapi seriously sedih, pagi tadi bangun tido je terus teringat match semalam. teringat muka chong wei yang semangat gila... he was so closed to win yesterday.. dua kali game point. tapi still tak dapat jugak. aku serius x boleh tengok muka kecewa dia. muka sedih dia. muka menangis dia.
eventhough dia kalah, tapi chong wei tetap yang terbaik.. dia tak show off langsung macam Lin Dan, sebab tu la sesiapa yang tengok match semalam sure akan rasa terkilan bila dia tak menang.
xpe.. apa apa pun sayang chong wei! cewahhh.. :D kalah pun kalah bermaruah kannn... Lin Dan pun menang tipis je, nasib je tu dia menang. so tak kesah la.. Lee Chong Wei tetap paling hebat!

these are some supports for chong wei that i got from twitter... i really love to read it. Chong wei is so lucky to have such a great fan :)

  • may lost today, but he's still a hero that wins all the Malaysians' hearts.
  • , the man who play with his heart, for his beloved country. we always support you.
  • Well,i really love when tried to hide his happiness when he get scored. So humble.
haish, semangat pulak aku en.. hehe..

Friday, August 5, 2011

the sweetest things :)

suddenly aku teringat zaman aku comel comel dulu...tapi sekarang pun comel gak oh.. :p time tu berat masih lagi 17 kg.. ringan giler kan aku... :) best betul dulu... waktu zaman kecik kecik dulu biasalah kan perangai memang macam budak kecik sikit. okay.. dah nama pun budak kecik -_-'
aku seorang budak kecik yang sangat tinggi imaginasi. aku rasa la.. sebab time kecik dulu macam macam benda pelik aku buat.. betul. jom tengok perangai aku time kecik comel dulu.. ^^


benda pelik 1:
dulu time puasa, bila aku dapat tau pasal malam lailatul qadar di mana semua yang kita inginkan IA diperkenankan olehNya, tapi time tu aku xde la terfikir mendalam sangat, just aku tau, kalau apa apa yang aku mintak mesti aku dapat. maka aku semangat gila. padahal xtau pun bila. tapi sejak dengar ustazah cerita macam tu, aku tiap malam berharap ada anak itik warna kuning penuh kat halaman rumah aku.. apa punya permintaan laaa... memang aku berharap sangat2 nak anak itik kuning tu .. xtau kenapa. maybe comel kot bila anak itik tu berlari lari kat kawasan rumah -_-'

benda pelik 2:
dulu bila aku tengok cerita kartun yang ada salji2, aku teringin sangat sangat nak masuk dalam tv tu.. nak rasa salji tu jugakk... tapi mana boleh kann.. sedih betul.. maka aku yang sangat cerdik time tu, pergila buat salji sendiri. nak tau macam mana? time tu ada kenduri, time kecik2 dulu selalu menangis2 kat mak suruh amekkan bunga manggar.. korang tau kan bunga manggar macam mana.. yang cucuk kat betik tu.. lepas tu bila dah sampai rumah, aku pun amek bunga manggar tu, masuk dalam kereta sorang2, and cabut satu2 bunga manggar tu.. macam koyakkan la. lepastu taburkan kat dalam kereta... bajet jadi salji laaa... err.. kesian kan aku.. T.T sampai macam tu sekali nak rasa salji. last2 kena marah dengan mak and abah sebab sepahkan kereta. :( tah ape ape betul salji buatan aku. dah la warna warni, bukannya warna putih -_-'

benda pelik 3:
dulu time kecik2 aku nie hyperaktif sikit.. ada je benda nak main.. kecuali kalau demam. terus diam and menangis je tauu. mengada ngada.. dulu, kalau hujan, aku suka gila.. sebab ape? sebab time tu la masa aku nak main. 1 hari tu hujan lebat, lepastu aku keluar main dekat kaki lima sorang2.. bila dah hujan, konfem la kaki lima yang diperbuat dari simen tu basah en.. time tu la aku syok main sliding2.. dengan selipar.. ala ala main skateboard... best oh.. bile lantai licin main sliding2 nie.. tapi time tu tengah syok aku sliding, sekali aku jatuh terlentang ke belakang. omg.. sakit gila tahu.. huu.. time tu dah r aku sorang, bila dah jatuh terlentang, nak menjerit pun x boleh, sebab macam sesak nafas. terlentang r aku sorang2 dekat luar tu. lama jugak la, dalam berapa minit tah. time terlentang tu, benda yang aku buat ialah baca ABC sampai habis dalam hati. sebab aku cuak giler aku hilang ingatan. haha. tah apa2 en aku.. pastu xlama pastu baru aku boleh menjerit. baru mak and abah perasan.. nasib baikk.. :)

benda pelik 4:
siapa x suka kan kalau bau benda wangi.. aku suka giler... dulu aku suka sangat bau serbuk pencuci baju tu.. pergi luar je kat mesin basuh, aku pergi bau benda tu.. wangi kot.. tapi 1 hari tu maybe sebab aku terbau semangat sangat kot time tu, sampai aku tersedut serbuk pencuci tu dalam hidung aku.. omg.omg.. dasat gila time tu.. aku rasa pedih gila kat hidung aku.. kalau korang nak rasa macam mana. cubalah try.. tarik nafas dalam2 time bau serbuk tu sampai tersedut. :p and korang akan rasa apa yang aku rasa. nak terangkan susah.. hehe.

okay.. banyak pulak aku merepek kann :o my childhood life is the best. we can just do anything we want to do, nothing to be worried about.. im just miss that moment so much.. :')

Sunday, July 31, 2011

berhati-hati di bulan puasa :)

hye semua.. ;)

okay, aku da lama gila x tulis kat sini.. sebab memang aku x tau nak tulis apa..
btw, esok bermulah bulan ramadhan.. :) selamat menyambut bulan puasa semua! dan bulan puasa kali nie aku rasa 1st time aku puasa penuh sebulan dekat rumah sebab tengah cuti. dah lama x rasa puasa penuh dekat rumah since dari f1 da start duduk hostel... rasa macam best jugak dapat puasa dekat rumah, but at the same time, macam bosan, x dapat berbuka dekat luar dengan kawan-kawan. lagipun puasa kali nie cuti, xde kelas, memang akan rasa lama gile kot nak tunggu berbuka tu sebab xde apa nak buat. nak tau x cerita puasa aku y lepas macam mana? kalau korang xnak tau pun aku still nak cerita jugakkk... hehe

dalam sebulan, normal la kan kalau perempuan x penuh puasa.. so, disebabkan aku nie memang normal, memang aku ada tinggal puasa la kan.. hee.. time tu da kelas, sebab aku tau aku xpuasa, jadi aku bawak air mineral pergi kelas. bukan nak minum depan semua org ea, minum sorok2. haha. mesti ada skill en nak minum n makan sorok2 macam mana.. :p haha,
lagipun memang habit aku akan bawak air pergi kelas, untuk mengelakkan dehydrated.. time tu kelas pagi, jadual 1st haritu kelas circuit analysis.

aku pergi lambat sebab bangun lambat, dan siap pun lambat, sebab aku mandi lambat and lama. haa.. da full gila explaination tu. padahal bukan isi penting pun. huraian je tu kalau dalam karangan bahasa melayu. disebabkan dah lambat, maka aku pun jalan cepat2 nk pergi fak, nasib fak aku boleh jalan kaki, tapi penatla.. tunggu lif dah la lembap giler plus ramai giler berhimpit kat dalam lif. biasala dah lambat. lif penuh pun sumbat je sampai la loceng overload berbunyi, baru r stop sumbat orang.

sampai2 kelas memang aku penat gila, seat pun dah full, so aku terpaksa r duduk kat sebelah member lelaki aku nie.. dan dengan slumber badaknye aku keluarkan botol air aku y comel dari dalam and minum air tu dengan bestnya.. fuhh.. lega dapat minum air, member kat sebelah aku tu tengok jee... okay! finee.. aku lupa gila time tu bulan puasa! and aku dengan slumbernye minum air depan dorangg... bapak malu weeeiii... kalau boleh aku nak menyorok je bawah meja tu sampai habis kelas... wuuuu.. serius aku lupa.... omggg.. maka kantoila di situ... tapi x semua yang nampak, sebab ada yang tengah buat kerja lain.. siapa yang nampak tu, aku buat muka kesian suruh dorang rahsiakann.. huuu...

so, to all my girlfriends, becareful when u r not fasting.. sometimes we might forget that others are fasting.. hehe.. may we'll be blessed during this ramadhan. :)

Tuesday, June 28, 2011

after 9 days of holiday..

good morning all :)

though it has been a week since my holiday start, it feels like it has been a month of holiday okay.. so bored.. i just don't know what im going to do.. 2 bulan lagi beb! T_T boleh mati kebosanan macam nie..

hari tu aku cakap dengan mak nak keje, tapi mak macam x sokong sangat jee.. kenapa... huuu..
btw habis intersesi hari tu adalah saat yang paling best dalam hidup aku.. all the memories will remain in my heart forever.. :) apa yang terjadi? rahsia laa... mana boleh bagi tau kann.. hahaha..
bye2 semua.. :) <3

Tuesday, June 7, 2011

what i miss the most T.T



2 tahun di tadika
6 tahun di sekolah rendah
5 tahun di sekolah menengah
1 tahun di matrik
dan sekarang dah nk masuk tahun dua di universiti..

tapi... yang paling aku rindu sekali, yang paling sekejap tu.. matrik.. yess.. i miss my matrik life so much.. saya rindu semuanya tentang kmpk.. T.T walaupun setahun je kat sana, tapi dalam masa setahun tu la masa y paling terbaik dalam hidup aku.. serius..

aku jumpa kawan yang sangat2 baik, roomate yang sangat2 best, classmate yang sangat cool.. ohh.. tak lupa juga, kat sini juga aku kenal dia.. :)

apa yang membuatkan aku rindu sangat kat kmpk nie..huu.. lepak kat bistro, minum ice blended, beli aiskrim kat kedai siswa.. main hujan kat dataran depan library, picnic dekat bukit, usha budak lelaki main bola dari astaka, main skuash petang2 dengan najwa, main badminton, main basikal, pergi cendawan, menjerit atas bukit, makan burger kat anjung siswa yang sedap giler, kafe b, kafe c.. ah.. terlampau banyak untuk di senaraikan.. apa yang aku buat, semua sangat best.. kalau la dapat datang dekat kmpk balik sekarang, boleh menangis rasanya ingat kenangan dulu2..

macam mana nieee... sangat rinduu laaa.. :( macam mana nak hilangkan rindu nie..



kat kmpk pun ada masjid terapung tau.. bestkan.. :)


nampak tangki air yang macam cendawan tu? tu la cendawan yang aku maksudkan.. lawakan pemandangan kmpk..hee.. :)



oh..ni library la! nampak sangat jarang masuk library kan.. best nk lepak kat library nie sebab sejuk jee.. :p


i miss this view.. :(

Sunday, May 29, 2011

yang ke-100

its my 1ooth post... i want to make it special, but then, i dont have any idea what to write.. my roomate is not here.. busy enjoying her weekends with someone special.. huu.. thats why im here.. masa untuk merepek.. ohh.. im super duper bored right know!

for the whole day..err..half day je, i make some revision about new chapter of my calculus subject.. multiple integral! oh yeaaahh.. i love u calculus.. i love to differentiate, i love to integrate, i love to apply limit! im gonna be calculus lover from now on! do accept me as your special girlfriend ek calculus.. :) <3

Friday, May 27, 2011

love story


-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

we have been together for 739 days.. ^^
and of course its not that easy, especially when it is LDR..
gembira, sedih, terasa hati, menangis, gelak, marah, merajuk, jealous.. semua ada.. tapi yang paling best tak pernah pun bergaduh.. :) err.. fikir jap.. betullah.. macam x pernah je bergaduh.. ^^
so, thank you for everything.. anuar :) <3



Wednesday, May 25, 2011

me.myself.I



huuu.. :(

i just realize, em actually not now, i've realized it before, that me. myself is so low self confidence.. what makes me realize it more, is when i read this one girl blog.. than i keep compare myself with her.. i think i adore her so much.. she is just a simple girl.yet, she is so cutee... she likes kawaii stuff and pink stuff..err..maybe because she is 7 years younger than me, that she cant act like that, but not for me who is already 20.. but still.. she is just so adorable.. seriously...

its not that u r not good enough mira.. u should proud with urself.. say what u want to say.. wear what u want to wear.. do whatever u think right.. ohhh.. seriously i like those cute stuff.. i want to make all things look so cute.. but i just cant.. i keep thinking about what others will think about me when i do those kind of things.. like..

'ala budak nie..dah besar.. tapi bajet macam budak2'
'ee.. bajet nak cute ape..'
'poyo nyee.. gediknyee..'


aaaa~~ and now i decided to do whatever i want to do.. just ignore others.. hahaha.. ^^
i know this entry is like tah apeape.. tiba2 je budak nie.. again.. just ignore it~ i'll write whatever i want to write.. :p

errr..plz ignore the grammar.. its not like im doing essay for muet rite.. so forget about the grammar.. hahaha.

i just feel this kind of feeling suddenly, and i really want to express it.. and,nah... this is it..haha.


Tuesday, May 24, 2011

marry me.. :p

ohh.. sangat lama dah x update blog... rindu.rinduu... :))

sangat excited nak upadate hari ni sebab nak cerita pasal drama marry me mary! sangat best okay... fun gilaa and cerita ni comel.. plus OST cerita ni semua best.. plus lagi hero yang sangat cool and sporting.. totally fall in love with that kind of boy.. hee.. and heroin yang sangatt comel gilaaa, macam budak sekolah je muka dia.. ^^

memang aku addicted sikit kalau da tgk cerita korea.. ramai kot perempuan yang suka tengok cerita korea kan3.. bukan aku je.. so, memang aku normal la kan.. mungkin girls suka tengok cerita korea sebab cerita2 yang diorang buat semua sangat sweet and romantik.. :p kadang2 x mungkin real life macam tu kan.. tapi, xpe la.. x kesah.. ^^ lelaki memang x suka la kan.. mesti dorang ckp poyo je.. tau dah.. tapi tak semua la..ada je yang suka.. aku tahu.. haha.















comel kan. comel kan... :) ok.. aku terexcited lebih pulak.. huu..

Thursday, May 12, 2011

merajuk

ada seorang budak perempuan ni.. dia suka sangat merajuk.. bila tak dapat je apa yang dia nak, dia merajuk.. duduk dalam bilik, tak nak keluar-keluar.. moody, tak nak cakap dengan orang... bila orang ajak makan, dia tak nak jugak.. cakap da kenyang.. padahal perut lapar.. tengah merajuk kan..

kadang-kadang dia rasa bersalah jugak buat perangai macam tu.. tapi dia still nak merajuk jugak.. so bad.. macam mana la nak ubah perangai dia nie kan.. huu. :(

Wednesday, May 11, 2011

cuti

disebabkan dah habis exam.. maka,
1-novel
5-komik
nak habiskan dalam masa 4 hari nie.. :D eh.. lupa.. tambah lagi 2 drama.. err... yang drama tu xtau sempat ke tak.. hehe. selamat bercuti semua ^^

Saturday, May 7, 2011

kembalikan semula semangat saya

korang akan rasa lebih sedih bila dalam exam, paper yang korang target A tiba2 macam agak susah.. dari paper yang yang soalan dia korang banyak jugak konfius, dapat lulus pun sangat bersyukur... hmmm.. i have that kind of feeling now...

semoga segalanya dpermudahkan olehNya.. tinggal lagi satu paper je... be strong.. aja! yeahh~

Tuesday, May 3, 2011

PAKCIK MARIO~


pakcik mario.. siapa tak kenal dia.. maksud aku, budak sekolah aku dulu laa.. korang konfem2 la tak kenal.. dia bekerja sebagai guard dekat sekolah aku dulu.. nama sebenar tak diketahui.. kitorang panggil dia pakcik mario, sebab muka dia sebijik sama macam super mario yang game tu.. betul.. tak tipu.. menarik kan.. hehe..

pakcik mario sangat terkenal di kalangan pelajar-pelajar sebab perwatakannya yang sangat cool...
eh.. silap-silap.. bukan cool.. dia tak cool.. dia misteri.. sangat misteri... macam dalam drama hantu kat tv3 or tv1, mesti ada watak tukang kebun yang misteri, muka penuh keraguan,
boleh muncul kat mana-mana.. sekali terpandang terus jantung berdegup kencang ibarat jatuh cinta pandang pertama, tu lah pakcik mario... misteri kannn...

pakcik mario selalu bertugas shift malam.. selalunya kalau kitorang ada kelas tambahan malam-malam, mesti ada je pakcik mario nie yang entah muncul dari mana.. tiba-tiba je ada lalu depan kelas.. lepas tu senyum penuh makna... waaa~ serammm.. memang aku seram dengan dia...

yang ni paling klimaks.. satu malam tu, time sekolah aku buat sambutan detik 12 malam untuk sambut merdeka, aku dengan dua orang kawan aku mengada-ngada nak pergi ambil bendera dekat kelas.. sebab jeles tengok semua orang kibar-kibar bendera, nak jugakk.. bangunan sekolah jauh sikit dari dewan.. so, kitorang pun merentas kawasan parking kereta, kantin, bilik kaunseling untuk sampai kat kelas.. dalam hati dah ada perasaan berdebar-debar sebab gelap.. tak ada sesiapa pun kat bangunan sekolah time tu..

maka.. dengan cool nya aku mengetuai kawan-kawan aku tu.. aku berjalan paling depan... kelas 5 firdaus paling tepi sekali.. aku pun belok ke kanan untuk masuk ke kelas.. kawan-kawan aku masih kat belakang... dan dengan steady nya bila aku nak buka pintu kelas, pakcik mario yang entah datang dari mana, tiba-tiba ada kat depan aku, tersengih dengan gaya tukang kebun misteri dengan rileknya...

maka, aku pun menjerit dengan merdu dan lantang sekali hingga mengejutkan kawan-kawan aku di belakang..
"kenapa mira? kenapa??"
"lari je weii... nanti baru kite ceritaa.. cepattt!!!"

kitorang bukak langkah seribu... yang kawan-kawan aku lagi r cuak.. ingat nampak hantu.. sekali dah jauh dari kelas, kitorang berhenti dengan nafas tercungap-cungap..

"kenapa miraaa?? cerita laaa.. ko nampak apaa??"
jawapan aku..
"kite nampak pakcik mario tadi....wuuu~ tiba-tiba je ada depan pintu... lepastu tersengih... seram gila wei..." *nak menangis...
"laaaa... pakcik mario ke... ingatkan hantu.. menjerit macam apa jee.. huu.."

akhirnya kitorang patah balik ke dewan tanpa bendera... kecewa... trauma dengan pakcik mario sejak hari tu.. kalau nampak je dia, memang boleh meremang bulu roma.. huu~

Saturday, April 30, 2011

heaven gila duduk rumah.. ~

(:

hmmm.. rasa sangat heaven gila la dapat balik rumah even tak lama sangat pun.. 3 hari 2 malam je.. hari ni dah kena balik shah alam balik dah.. :( tapi satu je susah duduk rumah nie.. memang susah la kan aku nak study.. hoho.. balik rumah je, automatik mood nak study tu kurang.. kalau bukan minggu exam tak pe.. x kisah pun.. tapi tengah final exam kot sekarang... huu.. jadi, nak tak nak kena balik rumah sewa jugak hari niee.... malasss.. aaa~~

benda benda yang buat aku rasa best duduk rumah.. sila lihat di bawah.. :)

  • breakfast ^^

kenapa breakfast?? sebab kalau kat rumah sewa.. jarang sangat la aku nak dapat breakfast kan.. brucnh terus.. (breakfast + lunch) tu pun brunch aku susu dengan nestum jee.. sebab tu badan aku sihat macam baby.. :p sebab malas nak pergi beli breakfast dekat bawah.. bangun pun dah pukul berapa kann.. hehe.. susu + nestum untuk bertahan sampai malam.. sedih.. wuu~ kalau lapar gila malam, baru keluar dengan housemate pergi kedai beli makanan.. selalunya memang lapar la kan.. huhu.

  • tv ^^
disebabkan rumah aku kat shah alam tu tak ada tv, sedih lagi.. maka bila aku balik rumah, aku pun jadi la orang batak gila dengan tv.. depan tv jee.. konon-konon nak baca note kecik sambil tengok tv, tapi tak berkesan langsung... mana taknya.. time iklan pun aku fokus.. hoho.. iklan semua yang tak pernah tengok lagii.. tak ada tv kan kat rumah sewaa.... time cerita, konfem-konfem la fokus habis.. bila nak tengok notes.. ? -_-'

  • masakan mak yang sedap ^^
my mom's cooking is the best.. okay.. semua orang mesti akan cakap mak dorang punya masakan yang paling sedap kan.. mak korang pun.. ^^ masakan mak kita semua memang paling sedapkan.. tak macam kat kedaii.. tapi dah terpaksa.. balik balik hari tu, sampai rumah je, mak masak laksa.. sedapp :))

  • siblings ^^
yang nie pun best.. kat rumah sewa ada ke adik beradik.. tak ada kann.. tapi housemate aku, aku anggap dorang tu macam adik beradik aku... balik balik rumah je best bila dapat sembang dengan adik beradik aku.. selalu mesti sembang dekat dapur lepas habis makan.. kitorang adik beradik je.. sakat menyakat tu memang ada la kan... memang kecoh la dapur time tu, kadang2 sampai nak bergaduh.. :P haha. tapi adik aku selalu je bengang dengan aku.. sebab aku banyak gila tanya... huu.. sampai dia malas nak jawabb.. yelaa.. da lama tak jumpa, mestila banyak tanya kan...

bestkan balik rumah... :)) btw, exam tinggal lagi 2 paper je.. tak sabar nak habis.. doakan saya..


Friday, April 29, 2011

yang ini sangat emosi..

starting from today.. i have no doubt anymore to hate you...

tapi aku tau benci orang tu tak elok.. aku tau.. maka, aku akan berusaha sedaya upaya untuk bersangka baik dengan semua benda yang kau buat... walaupun persepsi aku kat kau sekarang dah tak boleh nak positif macam dulu..

sekali kau menipu, memang sejak tu aku akan susah nak percaya apa apa yang kau cakap

-end-

Wednesday, April 27, 2011

25333

hyee...

between hate and love.. can u guess which one of these two feelings, i have for the number.. 25333? am i love it or hate it??

oh.. im totally hate this number.. why?? because each day i'll received a message from 25333..each day okay.. and like today, very early in the morning, when the sun has not yet shows its ray, i got a message and its sound like this..

'Tahniah! anda membuat 10 panggilan semalam & mengumpul 200 koinz. Jumlah sekarang : 769 koinz. Terus buat panggilan untuk dapat lebih banyak koinz & kekalkan infeksi kolony!'

wth... is it necessary..? perlu ke..?
btw, too many phone called i made yesterday right... hee.. all because of my sister.. i bought her a handbag yesterday.. then, i have to call her too many times so that she satisfied with the bag.. not including all the mms picture of the bag yet.. haih.. and not to forget, i called pakcik taxi so many times too.. -__-'

back to the story.. when i receive a message from 25333, it will makes me dissapointed.. why? because when my phone ringing, im too excited to read the message.. hoping that it is from someone or anyone.. but then, its only from 25333.. urghh... u pissed me off 'baby'..

emm.. :) but still i will not mistaken this message with my special one msg, because i've made a special ringtone if it is a message from him. ;p hoho..
if i not make it like that, surely i'll be more dissapointed right.. what a good idea.. ;p ^^

Monday, April 25, 2011

bosan itu sangat boring.. ;p

hye!~

im so bored to death right now....~ seriously... next paper is on friday.. and it is TITAS.. 'TAMADUN ISLAM DAN ASIA'
can u imagine, u just have to read, read, and read all those words in the book.. aaa~ just like reading 'sejarah' text book during spm... (*_*)

and now i just cant imagine how bored it will be during 3 months of semester break after this..4 month actually, but i decided to take intersession for 1 month during the semester break for calculus subject.. because all my members said, next sem, gonna be a very tough semester for us.. huu.. if i take calculus during this semester break, then my credit hour for next sem will be reduced from 18 credit hour to 15.. :)

thats all.. akhirnya siap jugak essay bi ala-ala secondary school nie.. :p kalau puan zuraidah baca nie.. mesti dia cek satu-satu grammar aku yang agak broken nie..wahaha.. puan zuraidah ni fav english teacher aku.. dia jugak yang ajar aku debate time sekolah menengah dulu... xpasal pasal kena masuk debate dulu.. mesti orang x percaya kan muka macam aku nie masuk debate.. ;p haha..biarkan.. sebab aku pun agak tak sangka di situ bila fikir balik.. he.. rindu la zaman sekolah menengah dulu.... hmmm...

Saturday, April 23, 2011

meet my girlfriend ^^

aku ada seorang kawan.. dia antara salah seorang kawan baik aku... aku nie banyak kawan baik sebenarnya... kawan baik nie sangat penting... tau kenapa? sebab dekat mereka la korang boleh berkongsi apa jua cerita... sedih, gembira... enjoy sama-sama... having fun sama-sama.. sedih sama-sama.. tapi kawan aku yang sorang nie lain sikit.. bila aku dengan dia, bila aku keluar dengan dia, aku rasa macam aku kena protect dia.. nie bukan ayat nak poyo.. serius.. sebab dia nie sangat comel and kecik... comelll :)) lagi kecik dari aku.. ceh, bajet aku kecik kan.. :P

aku rapat dengan dia since sekolah lagi.. mana tak rapat kan bila dah tiap hari tidur satu katil sama-sama.. aku tak tidur kat katil aku sebab katil aku paling tepi, so panas sebab tak kena kipas.. and dia nie pun takut tidur sorang2.. hee.. dah la katil yang tingkat atas.. katil double decker kat hostel tu.. tapi x pernah plak kitorang tejatuh kat bawah time tido.. time matrik pun dia selalu gak datang bilik aku, tidur sama sama :)

so, lets meet my girlfriend~
saidah nur amalina <3






gambar nie da lama.. waktu matrik dulu, kitorang keluar date sama sama.. ;p aku tak tau kenapa, when im going out with her, aku lagi suka kalau kitorang berdua je.. ahaks... :p lagi privacy meh... hee... masuk kedai sana, kedai sini.. tengok2 barang, tapi x beli.. cerita-cerita dengan dia.. :)




one of the picture time kitorang keluar gak.. time nie kitorang keluar pergi jusco dekat ipoh.. sekali time nak balik, lupa tempat nak tunggu bas kat mana.. hu... tak jumpa.. last sekali kena tinggal bus.. :( sedih...




so, this is one of the most controversy picture right..? haha. nama pun dah girlfriend aku kan.. jangan jeles ek.. :p

'saiedah, make sure cuti lama nanti kita keluar sama sama lagi okay.. rindula nak keluar dengan ko.. hee.. sebab tu buat post pasal ko nie.. :') '

lupa.. saiedah dah ada teman istimewa okay.. ;)

albert einstein ^^




untuk pengetahuan, dua paper exam di atas telah selamat dijawab dalam masa dua hari.. semalam dan hari ini.. Alhamdullilah~ terima kasih banyak2 kepada pembuat jadual yang telah menyusun jadual exam dengan mantapnya untuk dua paper bahaya tanpa gap langsung.. :)) saya 'suka'

terasa macam otak ni kalau boleh jual, mesti dah dapat harga murah gila sama macam otak albert einstein sebab dah xde apa2.. semua dah digunakan untuk berfikir... cewahhh... ;p setakat jawab exam 2 hari je, belum lagi cipta equation macam macam albert einstein kannn.. dah nak poyo.. ahaks.. ^^

walaupun soalan tadi susah.. tricky, terbalik sana, terbalik sini, bila keluar exam hall, muka semua macam apa je, tapi saya dah decide tak akan menyesal dengan apa result yang saya dapat, sebab saya dah bagi usaha habis 110% r... tapi kalau boleh dipanjangkan lagi waktu nak jawab tu dari 3 jam- 5 jam kena duduk atas kerusi pun langsung x kesah.. huu... so, apa2 pun, its okay... harap keputusan okay la... chill la.. ^^ ada 3 paper lagi.. wee~~






bapak r.. cuba korang tengok rambut dia.. menarik gila kan.. korang ada? tak ada kan.. haha. dari rambut pun dah tau kan banyak mana dia berfikir.. overload dah kot otak dia tu.. agak-agak nak jadi genius macam dia, try dapatkan rambut macam ni dulu ek.. hee..

Wednesday, April 20, 2011

maxe

BAHAYA.. bila mood study semakin memudar.. sedangkan exam tinggal lagi 2 hari je...

Thursday, April 14, 2011

dear exam~

perlu mula dari mana.....

bak kata lecturer power tadi, study untuk final umpama carry mark kita zero...
macam tau-tau je carry mark kitorang ni tak berapa nak tinggi...

ahhhh.... kenapa mesti paper power yang jadi paper first..... ;( kecewa betul lah.. lepas power, terus esoknya paper intermediate electronic.. -____-

jadual exam sem nie memang terbaik gila...~

Tuesday, April 12, 2011

feelings

so pathetic me, when i keep thinking about others feeling, but they don't even care about my feelings at all..

Monday, April 11, 2011

rindu

i miss them... yes... i miss them so damn much~~ ;(









atikah apni dan zullaiha zulkefli.. kite rindu gila2 kat korang....



-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-





rindu jugak kat dia nie.. jauh sangat eh... huhu...
*abaikan plastik yang dia pegang tu.. fokus muka je... hee~


Friday, April 8, 2011

rendah diri

done with secret garden... barula tenang nak study kan... huhu. jadi sekarang boleh la aku start fokus untuk final exam 22/4 nie.. im ' lovin' it~ <3

* bila aku baca blog2 orang lain tadi, rasa macam best gila dorang punya penulisan... huuu... lepas tu terus rasa rendah diri gila... rasa macam nk delete je blog ni....~

Wednesday, April 6, 2011

buang masa~

pukul 8.30 malam jap lagi ade test ecm.. time2 macam nie jugak aku mengada-ngada nak merepek2 buat kerepek kt sini kan.. ada dua je kemungkinan kenapa jadi macam nie.. :

  1. dah ready 110% ... semua da ingat dalam otak.. perghh..
  2. baca pun da x boleh masuk... so, buat apa nak baca kan.
so, mana 1 kemungkinan untuk aku.. ;p sebenarnya, dua2 kemungkinan tu x ada kat aku.. betul.. haha.. okay.. abaikan kesengalan tu. ecm memang banyak gila nak kena hafal... -___- macam 40% je calculation, 60% lagi theory.. harap2 ingat ape yang da baca tadiii.... huu. amin~ doakan miraa.. hee.. ;)

Tuesday, March 29, 2011

sempena lab terakhir ^^

hoyeah.hoyeah... petang tadi lab last untuk sem nie... satu kelas dari pagi tadi muka happy je... semua muka semangat x sabar nak habiskan lab sem nie... apekah... hee... tapi tu la hakikatnya....so, the last lab is AM detector..

nie apa yang terjadi time lab tadi... lab instructor sangat ala2 mat salleh.. bukan muka.. tapi gaya..
-_- dia marah kitorang dua kali...

* disebabkan lab last, maka kitorang semangat nak ambil gambar.. sekali time amek gambar, tanpa mempedulikan lecturer yang ada, tiba-tiba kene sound... haa.. padan muka..
" this is not a photo session..! it suppose to be a lab!" haha..

* disebabkan bunyi hanset yang x berhenti2, biasela..hp mahal.. sumua x nak silent, tp hp aku murah je..so silent.. he.. maybe dia da bengang, kene sound lagi...
" if i hear any phone ringing again, i'll destroy it"
yup.. destroy... perghhh...

what to do... kelas kitorang memang agak nakal sikit... huu.. T_T bukan sikit, banyak sebenarnya...









the waveforms



waveform saja-saja buat.. tapi agak smart, so ,amek gambar... hee.. :P



one of the hardest connection..


bergambar sebelum kena sound dengan lecturer tadi... :)

bye2 lab! jumpa sem depan~ ;)

Saturday, March 26, 2011

taman rahsia; awak buat saya tersenyum... :))

O.M.G... i just can't stop smiling while watching secret garden.. :)))))) kalau boleh, aku nak senyum sampai ke telinga... tapi x boleh... sesape yang boleh senyum sampai telinga please ajar saya... nak buattt... :))

aku rasa nie la first drama yang buat aku jadi macam nie.. belum start lagi aku da tersenyumm.. bila aku tengok dengan selimut, aku siap tarik selimut tutup muka.. senyum sorang2 dalam selimut.. err,pelik.. sebab ada satu part nie macam romantik gila, sampai aku segan nak tengok.. so, menyorok dalam selimut. haha.. awal2 cerita, yang buat aku jatuh cinta, bukan dekat hero dia.. tapi heroin dia... serius.. cool gilaa okay... aku sangat nak jadi cool macam dia.... sebab tu aku selalu cakap aku nie cool.. hee.. :P

nie la akibatnya kalau da ter start tengok satu episod.. rasa nak tengok, dan tengok, dan tengok... waaa... macam mana nie... huu... err..okay... aku lambat lagi.. orang lain da habis tengok n kecoh pasal cerita secret garden, aku baru nak kecoh... ;)

Friday, March 25, 2011

bila lecturer merajuk..

hujung minggu dah start... azam aku weekend nie, tak nak tidur tengah hari... yup... xnak tidur tengah hari.... tapi.. apakan daya.. tadi tertido jugak akhirnya~ wuuu... dari pukul 3-4.15 xpe la.. lagipun tu memang waktu2 kritikal kot mata nak bukak... :p

semalam lecturer ecm kelas aku marajukk.. :( haish... sebab dia cakap kelas kitorang nie x pernah nak fokus... rasanya semalam kitorang da cukup fokus kot.. kalau bincang pun, bincang pasal soalan test dengan member kat sebelah... itu pun suara da cukup slow giler... tapi dia still x suka kalau ada suara kot time dia mengajar.. okay... aku faham da... lepas nie time kelas ecm, jangan sesiapa pun bersuara.. unless dia tanya soalan..

dulu waktu awal2 sem pun dia pernah merajuk gak... so, masuk kali nie..da 2 kali dia merajuk dengan kelas kitorg.. dia blah macam 2 je dari kelas... tapi kitorang?? kitorang rasa macam happy sebab kelas habis awal.. haha.. x ada sape nak rasa bersalah.. but i think for this time we should apologize to her.... huu.. final da nak dekat pulak 2.. walaupun still rasa kitorang x buat salah pun.. hee.. serius.. maybe she's not in a good mood kot semalam.

so, we decided to buy her chocolates.. heh.. memang benda tipikal orang buat kalau nak pujuk orang merajuk.. tak ada idea lain la... dulu waktu sekolah menengah pun pernah buat macam nie gak.. yang kena beli chocolate tu aku ek... hee.. :)





nie chocolate yang aku makan semalam.. sedappp... :) bentuk bunga lagi tu.. hee.. xtaula nak bagi dia chocolate ape...

*ecm-electronic communication system

Friday, March 18, 2011

hantu kak limah balik rumah

di saat semua orang da kecoh pasal cecite, cecite, aku baru je dapat tengok cerita hantu kak limah balik rumah malam tadi... em, biasala.. orang x up to date memang macam nie.. lambat sikit...

ending cerita memang sangat2 membuatkan aku rasa.. apekaahhh.. -___- dan terkeluar la jugak wth dari mulut aku nie... rasa macam x logik gila... tiba2 orang yang aku anggap hantu dari awal rupanya orang gila, tapi orang yang sibuk masak2 kat kedai rupa-rupanya da mati... -_-
yang x logiknya, kalau kak limah tu bukan hantu, macam mana dia boleh terbang atas bumbung time da nak ending 2.. tiba-tiba kena tembak, jatuh pulak kat tanah... maybe dia sebenarnya ada super power kot... waaa... kagum.. lagi satu, part waktu awie buat confession pasal che nin kat dalam mesyuarat, asal x ada seorang pun nak bagitau yang dia tu sebenarnya da matiii?? bila nak ending baru ayah dia bagitau che nin tu da mati... padahal 1 kampung tau kot dia da mati..pelik kott... saja nak bagi awie syok sendiri... kesian tau...

perghh.. aku komen macam aku nie director terhebat pulak kan.. hee.. nie sekadar pandangan jee.. :p kalau aku yang buat movie, memang konfem hancurla kan.. :) malam tadi rasa macam, baik xpayah tengok.. local film sebenarnya okay je.. for those yang x tengok lagi hikayat merong mahawangsa, aku rasa korang patut tengok kot... then korang boleh la buat comparison antara hantu kak limah balik rumah and cerita hikayat merong mahawangsa tu :) macam langit dan bumi kott.. pendapat aku je laa.. setiap oarng pandangan dia berbeza kan. :)

Wednesday, March 16, 2011

fake~

rasanya memang da lame gila x tulis kt blog nie... da 2 minggu aku rasa sangat busy, test, kuiz.. nak tulis macam x ada masa.... tp minggu nie x ada test dan kuiz langsung, rasa macam free jugak laa.. :) suka.suka..

lately nie, entah kenapa hidup aku asyik dikelilingi lelaki-lelaki lembut... urghhh... tension pulak.. ini serius.. kat mana je aku pergi, kat situ jugak la ada golongan-golongan lembut nie... kenapa... da la muka handsome jee.. tahap boleh jadi model pakaian hari-hari.. not bad gak la tu kan... tapi sayang.... lembut~ huu..

tapi yang paling x boleh bla, malam tadi la.. aku pergi cc nk print assignment koko, tiba-tiba datang 1 geng nie... mak aih... bukan lembut je.. lagi up sikit... nyah wei... euwww... gaya nak menggoda jee.. over giler dari perempuan... tercabar aku bila aku nie pun x lembut gila macam tu.. seksi tu xya cakap laa... perghh.. siap buat pembedahan lagi nak bagi nampak bahagian depan yang perempuan ada tapi diorang x ada.... tapi sayang.. suara x boleh nak ubah kan... suara macho yang lembut.. sila bayangkan.. kantoi di situ... hahaha...

lagi satu kantoi, diorang nie pun print assignment jugak.. pasal foot wear, seperti yang dijangka.. student art and design memang macam nie... x cool and macho langsung macam student engine... hee.. dekat front page tu, nama siap mohamad tuuuttt... nama lelaki la kan.. kantoi lagi... pelik wei... kenapa nak jadi perempuan... huuu...

Thursday, March 3, 2011

THURSDAY~ ^^

hari nie hari khamis.. banyak sangat peristiwa berlaku hari nie.. jom guna teknik imbas kembali utk review balik ape yang berlaku harini..

-pakcik bas rapid pagi tadi bawak bus asyik nak tekan brek je.. nasib aku kene himpit dengan perempuan.. bukan lelaki... hee.

-8.30 ada test circuit.. tapi aku datang lambat 15 minit.. datang2 semua muka tengah gila2 jawab soalan .. huu.. and paling gempak, lecturer circuit kitorang mengamuk hari nie.. ayat sentap dye pagi tadi kat classmate aku,
"yang buat perangai macam sial nie kenape..?!"
wooo.. :o.. serius terkejut.. rasa macam xnak datang kelas circuit je lepas nie.. scary oh..

-time kelas intermediate electronic tadi, boleh pulak aku tido straight depan lecturer.. da la duduk paling depan sebab belakng semua da penuh... tapi lecturer sempoi je.. dye tengok aku tido, terus dia cakap "okay, 5 min rest" :) .. yang lelaki semua keluar kelas.. masuk balik, bau rokok.. topup energy kot...
subjek intermediate macam sangat memeningkan kepala untuk sem nie..



note kecik intermediate aku untuk test.. tulisan comel and lawa.. :p


-kelas power petang tadi, jadi complicated sebab nak fahamkn tulisan lecturer yang da sebijik macam tulisan doktor.. huu.

-kaki aku tercucuk dengan jarum peniti masa solat asar kat surau kolej petang tadi... wuu.. nasib baik perasan.. dalam keadaan tegak pulak 2 jarum 2... kalau x, entah2 tercucuk sampai tulang.. possible kah? hehe.. nasib jarum tu x berkarat...

-habis kelas petang tadi , terus pergi plaza alam sentral, beli sandel baru.. wee..~ nak sgt beli sandel kaler pink, tapi semua sandel aku da kaler pink daa.. so, beli kaler hitam.. ^^



dengan roomate @ classmate uani time kelas communication tadi.. hobi kitorang memang snap gambar.. ^^

Wednesday, March 2, 2011

tears

my tears are too cheap... sangat333000x murah.... padahal dulu x pernah teruk sangat macam ni pun.. mira, you are too weak.. be strong..







sekadar luahan perasaan yang betul-betul dari hati..

inside of me..

how i wish this week to end quickly.. two tests in a week.. boleh tahan pening r kepala nie..
esok test circuit.. goodluck mira.. :) wish untuk diri sendiri.. hee..

benda yang serius aku perlu ubah dalam diri aku.. err.. tiba-tiba.. xpe la..

-i never satisfied.. bad2 mira... syukur dengan apa y ada.. learn to appreciate mira.
-need higherrrr self confidence.. seriously nie paling teruk... adeyh..
-sangat susah and x reti nak buat keputusan.. dan selalunya bila da buat keputusan 2, aku akan rasa menyesal je.. haih..
-expect all people can understand me.. macam la aku nie faham orang lain sgt.. T_T

jadi, saya rasa sangat bersalah kat orang sekeliling saya yang terpaksa bertahan dengan perangai saya nie.. mereka semua adalah yang terbaik.. me are the one that will never satisfied and uderstand them.. :(

Sunday, February 27, 2011

oh pimples~

"tak kan ada jerawat lagi kot"

pastu aku pun cakap kat kawan aku tu..

" xpe la ada jerawat.. baru nampak dewasa sikit.."

betapa positifnya fikiran aku kan.. xpe.. muka ade jerawat, maksudya baru nampak kita dewasa.. ^^ hee..

serius.. itula yang aku fikir time mula2 muka aku ada jerawat dulu.. first, muka aku ada jerawat time aku form 2.. time tu dudk hostel.. perghh.. bangga gila.. sebab rasa da betul2 jadi remaja sejati... x lama lepas tu, ramai pulak orang tegur..

"mira.. nape muka ko ade jerawat nie?? kat dahi tu makin maju pulakk.. "

makin lama, makin ramai nak tegur.. sampai la aku rasa tension.. rasa malu...
biarla.. mana tau.. dah dia nak ade.. sampai aku rimas.. and sampai la ade satu malam tu kat dorm, tiba2 kawan aku tegur lagi..
time tu tiba2 je aku menangis.. sebab malu gila asyik ramai orang tanya je... huu..
sebenarnya x banyak sangat pun jerawat tu.. tapi mungkin sebab kulit aku bersih dan sgt licin kot sebelum tu, tu yang ramai sangat tegur and perasan bila ada jerawat.. hee..

sejak tu aku x suka bila ada jerawat... huu.. sakit pulak tu..

tadi rumate aku risau sgt pasal jerawat yang tiba2 muncul kat muka dia.. aku bagi jawapan posotif aku lagi sekali..

"xpe ade jerawat... baru nampak dewasa sikit.. :)) "

Saturday, February 26, 2011

finally~ ^^ hoyeah!hoyeah!

tadaaa!~~~~







tengok muka pun da tau en betapa excitednya aku dapat makan egg tart dengan krusher yogurt strawberry banana.. haha.. finally.. semalam time otw balik rumah, kat kl sentral dengan teha, pergi makan kfc :)




okay.. agak x senonoh di sini.. after 2 bites kot.. hee...



nie teha, classmate aku yang paling rapat.. budak2 lain selalu cakap muka kitorang nie sama.. ade yang cakap kitorang nie kembar jugak.. sama ke.. mungkin sebab tinggi kitorang hampir sama, warna kulit pun bolehla lebih kurang sama, and yang paling penting, speck kitorang kaler sama.. tu yang membuatkan kitorang nampak macam sama.. he..

lepas makan kfc, teha mengahala ke seremban, aku naik tren menghala ke rawang.. jadi terpaksa la berpisah.. teha pergi seberang sana, aku pergi seberang sini.. x lama lepas kitorang berpisah, tiba2 henset aku nyanyi2 lagu..message masuk..

sender-teha
"mira, anda sgt nampak seperti budak skola baru balik camping.. hee.. "


okay.. fine teha... perghh.. dye usha aku dari seberang sana and cakap aku mcm budak sekolah baru bilik camping kot.. wu.. aku rasa dress up aku da macam budak universiti kot.. haih..

aku rasa beg sandang laptop aku nie punca r.. da r kaler pink.. macam bawak beg sekolah kot.. huu.

Wednesday, February 23, 2011

egg tart itu~~

weeeee~~~~
mood happy hari nie.. sebab baru je betulkan lappy aku yang sebelum nie macam ada masalah pencahayaan sikit kt screen dye... dan sekarang da jadi normal balik! ^^
terima kasih abang kat kedai tu.. memang baik giler r.. panjang ceritanya.. malas nak cerita. nie serius.. muka dia semangat gila time nak betulkan balik laptop nie.. masalah setting je pun.. hee..~

thanx jugak kat tasya sebab bawak aku pergi P.A.S dengan moto dye.. orang x ada transport.. memang macam nie.. huu..

tapi tadi ingat nak beli egg tart kat kfc sebab memang sedap giler... serius.. tapi kat kfc kat P.A.S x ada pulak egg tart tu.. so, aku ngan tasya pergi kat kfc seksyen 7 pulak.. memang nak jugak egg tart kfc time 2.. da sampai kfc seksyen 7, dengan semangat aku order la 1 toasted pocketfull dengan 6 pieces egg tart.. haha.. dasyat.. :p eh.. tapi bukan makan sorang.. dua orang ek..
orang tue siap da kira bill lagi 2, tapi... tiba2, member dia cakap..
"dik, kalau nak egg tart kene tunggu 25 minit lagi.."

bapak lama laa.... esok ada pre test pulak 2... aku malas nak tunggu.. nak balik rumah awal.. huu.. kecewaa..~ x dapat egg tart :(




EGG TART :(



toasted pocketfull.. gemuk la malam nie.. hee..

Saturday, February 19, 2011

hujung minggu..


i do love weekend soo much before...
but now, i think i hate weekend... arghhh...
too much time is wasted during the weekends.. :((


Friday, February 18, 2011

the only one!

cuba korang tengok gambar nie... bagi aku, dia la artis lelaki korea yang satu-satunya memang macho dan x jambu langsung macam yang lain... xde nak buat gaya-gaya comel macam artis lelaki korea yang lain yang selalu buat gadis-gadis kat malaysia nie tergila-gilakan mereka.. termasuk aku kah?? tak. tak.. :p ye.ye je.. haha. tak termasuk mereka yang dah berusia la.. yang tu memang dah x boleh nampak la muka jambu diorang.. :p

tadaaa! nie gambar dia..











jung woo sung.. betul tak aku cakap..? macho kan dia.. x jambu langsung.. hee.. kalau korang da tengok cerita a moment to remember, dia la yang jadi hero dalam cerita tu.. paling latest aku tengok cerita daisy.. best.. cerita da lama, tapi baru tengok.. sebenarnya bukan semua perempuan suka lelaki yang comel + jambu + putih je.. aku suka yang tak bape nak putih.. gelap pun okei.. xde hal la.. haha.. bahagia je.. :)

err.. post aku kali nie macam entry tipikal gadis-gadis yang selalu cerita pasal artis korea favourite dorang ke haa... aiyaakkk.. huu..

Monday, February 14, 2011

test pertama~

okay kawan-kawan.. dengan sangat 'jaya'nya aku berjaya menjawab test pertama dalam sem nie.. test tadi subjek intermediate electronic.. ohh.. serius gila.. time jawab tadi, walaupun masa yang diberi 1 jam setengah je, tapi 30 min lepas start memang aku rasa nak keluar je dari lect hall tu.. buat apa nak buang masa en.. kalau 30 min je da boleh siap.. baik keluar balik rumah, tido.. soalan kacang gila.. macam upsr je... pejam mata boleh jawab...

okay.. serius aku tipu... maafla... bukan apa.. 30 min stat, aku memang rasa nak keluar cepat je.. padahal soalan x habis jawab pun.. serius sakit leher giler.. aku rasa x sesuai la jawab test dlm lecture hall macam tu.. aku yang leher x berape nk panjang nie pun da rasa sengal giler.. apatah lagi mereka yang tinggi2 tu..huu.. 1 jam 30 min korang kene tundukk. kalau ada meja xpe.. heh... korang x paham? xpe la... xperlu faham..





tertido dengan nota-nota di atas... bapak poyo en... hee.. tapi jawab cam hampeh gakk.. susah kot.. hu... hope next test i can do better.. :)

Wednesday, February 9, 2011

combo cuti ^^

hari ini 1 uitm cuti..UITM shah alam je la ek.. x taula kenapa cuti. diorang cakap lecturer ade conference apa tah.. semua wajib hadir. haishhh... x suka betul aku cuti2 nie...buang masa tau x.. sepatutnya kelas full hari nie.. tiba2 kena cancel..
okay... ayat memang poyo habis.. terima kasih kerana percaya yang aku memang x suka cuti.. :)

sepatutnya hari nie kelas aku full dari puku 8.30-6.00 petang.. haa.. tengok tu.. korang x rasa rugi ke.. banyak kot subjek boleh belajar hari nie.. hehe.. poyo lagi..
dan esok memang jadual aku free.. x ada kelas langsung.. so, total up cuti minggu nie 4 hari.. dari khamis sampai ahad.. yayy!!

maka aku pun berfikir.. perlu buat apa cuti lama-lama macam nie ek..
-buang masa?
-tengok movie je depan laptop or pergi wayang?
-ajak member-member lepak?
-tidur sepanjang cuti..?
-hmm.. facebook sepanjang masa kot..huu.

ohh.. banyak betulla pilihan.. nak pilih mana satu nie..
okay.. aku rasa aku nak study.. hoho! isnin test kot! test intermediate electronic weyh... so, doakan aku ea.. :))

Sunday, February 6, 2011

kerja last minute~

wuuuhhhuuu...
akhirnya siap gak slide untuk presentation esok..
kerja last minute nie hasilnya selalu 'memberangsangkan'
busy laaaa...tak ada masa nak buat awal-awal..
okayy..alasan nie memang sangat tipu gilaa..
seminggu cuti langsung x buat apa-apa..cuti habiz!
lecturer kat matrik aku pernah cakap..
cuti yang paling berkualiti ialah..jangan bukak buku langsung time cuti!
jadi, aku pun praktikkan laa... :) memang berkualiti habis cuti kali nie..
tapi ade jugak la bukak buku..sebab kene siapkan assignment.huu..
rasanya memang kena get ready untuk kena marah esok sebab presentation buat last minute.. :o huu..

Wednesday, February 2, 2011

cita-cita saya nak jadi macam awak.. :))

waktu kecik2 dulu, time zaman sekolah rendah, mesti korang selalu dapat buku biodata kan dari kawan2 korang... lepas tu mulalah keluarkan pen yang berwarna warni nak isi biodata tu.. memang buat sehabis baik la.. macam la ada tempat no 1,2 dan 3.. tapi aku x laa.. sebab kan aku cool.. x main la tulis dengan pen warna warna nie.. pensil sudah... :p

bila tulis biodata nie, aku ingat lagi.. benda yang wajib tulis, nama penuh, tempat tinggal, tempat lahir, hobi, cita-cita, makanan kegemaran, tarikh lahir.. bajet ada orang nak bagi hadiah je kalau bagi tahu.. tapi memang selalu gak la dapat hadiah kalau hari jadi time kecik2 dulu.. paling2 pun dapat kad birthday.. okay la jugakk.. x sia sia tulis tarikh lahir kan..

bila tiba je bahagian cita-cita, part ni la yang selalu aku konfius.. biasala.. budak kecik.. xtau nak jadi apa.. rasa macam nk jadi menteri, tiba2 nanti tukar nk jadi artis pulak.. memang dua benda yang berbeza sangat la kan... itu contoh je.. bukan aku.. dulu, kalau bahagian cita-cita nie, aku waktu darjah 2 atau 3 lebih kurang macam tu la.. cita-cita aku nak jadi angksawan, serius.. tinggi betul cita-cita aku nie.. setinggi bulan.. macam teringin sangat nak tengok planet bumi nie dari angkasa dulu.. x lama lepas tu, bila aku rasa nak jadi angkasawan tu susah, aku tukar cita-cita aku nak jadi detektif.. haha.. nie aku x tau pasal apa tiba2 nak jadi detektif.. mungkin sebab pengaruh cerita gerak khas yang agak popular tima zaman 2.. ac mizal kan macam hondsome time tu.. sekarang hampeh.... err.. suka hati je en.. xpe.. dia x baca..

masa pun berlalu, bila aku da semakin besar, aku da ada cita-cita yang betul2 punya.. aku nak jadi doktor! time tu pulak aku memang minat gila dengan subjek biologi.. walaupun subjek nie la yang aku paling aktif tidur dalam kelas.. tapi aku minat jugak.. sampai la kat matrik.. aku amek sc hayat jugakk.. tapi.. faham-faham je la..nak jadi doktor nie kalau x 4 flat, mana boleh.. poyo betul.. x kesampaian jugak cita-cita aku nak jadi doktor.. sedih :(

akhirnya, aku rasa nie la takdir hidup aku...









tengok gambar-gambar kat atas nie? agak agak aku study apa sekarang?? haha..




haaa... ni la fakulti aku.. fakulti kejuruteraan elektrik.. kat uitm shah alam.. agak-agak nak datang melawat, silalah.. :)




i am an engineer to be.. iA.. ameen..

:: lab jacket tu 1 sem aku tunggu..baru dapat.. semangat betul pakai time hari 1st lab..hehe..